abonneren

Cookoo Watch

Volgens fabrikanten op het Mobile World Congress wordt 2013 het jaar van de ‘smart watch’, horloges die je kunt koppelen aan je smartphone. De eerste twee hebben we inmiddels in onze handen: de Cookoo Watch en de Pebble.

De fors uitgevallen Cookoo Watch werkt op een standaard CR2032-batterij, genoeg voor negen tot twaalf maanden, volgens de fabrikant. Verbinden gebeurt door de Connect-knop in te drukken en de bijbehorende iOS-app te openen. Daarna kun je het horloge verder instellen via de applicatie.

De Cookoo Watch heeft alleen een aantal icoontjes op zijn wijzerplaat, voor herinneringen, sms-berichten, mailberichten, gemiste oproepen, een lage accuduur en verbindingsstatus met de smartphone. Ook worden Facebook-berichten ondersteund en kun je een alarm instellen. Behalve biepjes beschikt de Cookoo over een trilmotor. Handig, want in een lawaaiige omgeving hoor je het horloge uiteraard niet.

Met de Command-knop kun je op dit moment inchecken op Facebook, je huidige locatie markeren, een foto maken met de smartphonecamera of je muziek bedienen. Meer mogelijkheden zijn er niet. Dat komt door de geslotenheid van Apple’s iOS. Om dezelfde reden worden notifications van o.a. Whatsapp en Twitter niet ondersteund. 

De Cookoo Watch raakt tijdens alledaags gebruik erg snel de verbinding met de iPhone kwijt, waarna we hem opnieuw in de app moeten koppelen. Een recente firmware-update helpt, al is de verbinding nog niet perfect.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Overig

Tags:

Laatste reactie