abonneren

Cinergy DT USB XS Diversity

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Terratec biedt dvb-t-oplossingen voor elk denkbaar segment. Wij testen de Cinergy DT USB XS Diversity.

De Terratec Cinergy DT USB XS Diversity is de meest exotische tuner in het assortiment van Terratec. Deze receiver heeft twee dvb-t-tuners. Dat lijkt vreemd, maar is erg handig: door de tweede tuner kunt u namelijk één programma opnemen en een ander bekijken. Een klein nadeel is dat er ook twee fysieke antennes op de stick moeten worden aangesloten, wat leidt tot een wirwar van kabels. De dual-tuner-functionaliteit werkt ook prima onder MCE en Vista.

Terratec levert zijn receivers net als Pinnacle met eigen software, Terratec Home Cinema 4.98. Helaas zijn onze bevindingen niet zo positief. Sterker nog, het kost ons flink veel tijd om het überhaupt voor elkaar te krijgen kanalen te vinden. Ook al geven we aan dat we in Nederland zitten, de software beëindigt telkens de kanaalscan met nul tv-kanalen. Pas bij de álleruitgebreidste instellingen (‘Frequentieband scannen’ met standaard frequentiewaarden en instelling ‘Het fijnst’) weet de software onze kanalen te vinden. Gelukkig valt de scantijd met 6,5 minuten mee. Zijn de kanalen eenmaal gevonden, dan werkt de software naar behoren, al heeft de interface zijn eigenaardigheden. De beeldkwaliteit van de Terratec-tuner is goed te noemen en verder constateren we geen opvallendheden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Goede beeldkwaliteit
  • Twee tuners
  • Lastige software
Terratec levert een goede beeldkwaliteit met hun dvb-t-receiver, maar het duurt even voor u hier van kunt genieten: de software is niet de meest flexibele. Heeft u het eindelijk voor elkaar alle kanalen op de juiste wijze geprogrammeerd te kijken, dan kent de stick weinig zwakke kanten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: tv-tuners

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord