abonneren

Review: Box.com, heel veel opslagruimte

De cloudopslagdienst Box.com (voorheen Box.net) is een grote speler op de markt van online opslagdiensten. Box.com richt zich hoofdzakelijk op de zakelijke gebruiker. Toch is de dienst ook interessant voor thuisgebruikers. Zo biedt het 10 GB aan gratis online opslagruimte voor persoonlijk gebruik en kunnen bestanden gemakkelijk via hyperlinks worden gedeeld.

None

Box richt zich voor een groot deel op de zakelijke markt. Toch is het ook interessant voor thuisgebruik of voor bijvoorbeeld een sportvereniging waar documenten met elkaar worden gedeeld. Daarbij is 10 GB aan extra cloudopslag nooit weg. Wel is het jammer dat de bestanden maximaal maar 250 MB groot mogen zijn, bij OneDrive is dit 2 GB en bij Google Drive zelfs 10 GB.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Gratis 10 GB cloudopslag
  • Opmerkingen toevoegen onder een bestand
  • Handige iOS- en Android-app
  • Minpunten
  • Maximale bestandsgrootte is 250 MB
  • Voornamelijk gericht op de zakelijke markt

Veel functies

De webdienst ziet er overzichtelijk uit en biedt veel functies. Via een paar knoppen aan de bovenzijde van de pagina kunnen er verschillende worden geopend. Zo kun je recente gebeurtenissen inzien, personen een bericht verzenden, hun bijdragen bekijken, apps toevoegen of downloaden en natuurlijk bestanden of mappen uploaden en bewerken. Om bestanden te uploaden, kun je ze gewoon naar het venster slepen. Ook is het mogelijk om nieuwe documenten, spreadsheets en presentaties te maken. Hiervoor maakt Box gebruik van Google Docs. Bestanden delen kan via een openbare link of een map waar alleen toegevoegde personen toegang toe hebben.

Lees ook: Review: LaCie Little Big Disk Thunderbolt 2

Apps

Met de apps van Box worden de mogelijkheden van de dienst verder uitgebreid. Voor thuisgebruikers zijn bijvoorbeeld apps als Office en Outlook interessant. Hiermee kun je direct vanuit Word of Outlook een document opslaan en delen via Box. Het gros van de apps is echter gericht op de zakelijke markt. Zo kunnen Business- en Enterprise-accounts Box ook inzetten als ftp-server, koppelen aan Salesforce (een veelgebruikt CRM) en bestanden versleutelen en via een ssl-verbinding versturen.

Om bestanden automatisch vanaf de computer te synchroniseren, biedt Box het programma Box Sync 4.0 aan. Dit doet niets meer dan alle inhoud van een map synchroniseren naar de cloudopslag. Het programma biedt een statusoverzicht, Engelstalige hulp en twee instellingen: uitloggen en een optie om de synchronisatiemap te wijzigen. De iOS- en Android-apps zijn een stuk uitgebreider en bieden een overzichtelijk ingedeelde interface met dezelfde functies als de website. Zo kun je reacties achterlaten, voorbeelden bekijken, bestanden van het apparaat uploaden en delen met anderen.

Voor meer informatie: www.box.com

 

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Overig

Tags: box.com review, free cloud server, free cloud storage, free cloud backup , box.com , box.com download , download box.com app , download box.com