abonneren

Air Through Stash

We zien maar al te vaak berichten van laptopkoelers langskomen: van die plastic frames met een ventilator erin. Heel eerlijk gezegd zien we het nut er niet echt van in. Maar Cooler Master pakt het iets anders aan.

Cooler Masters ‘designmerk’ Choix heeft de Air Through Stash in de line-up, een heel grappig notebookkoelertje waarin je een 2,5-inch harde schijf kunt plaatsen. Jawel, u leest het goed: er past een harde schijf in. En omdat het een 2,5-inch model betreft, voorziet u deze gewoon via de usb-poort van het notebook van energie.
In eerste instantie moeten we even nadenken over het nut van het inbouwen van een harde schijf in een notebookstand. Echter, na wat denkwerk kunnen we ons voorstellen dat het handig is voor backups of een gigantische muziekcollectie. De meeste ultraportables hebben immers een vrij kleine harde schijf of ssd. In dat geval is het handig als er na het aansluiten van één kabeltje wat extra ruimte voor handen is. En backups en muziek hoeven niet altijd beschikbaar te zijn.
Uiteraard treffen we ook een ventilator aan in de Air Through Stash. De 8cm-fan is stil, maar in ons geval zien we nagenoeg geen verschil in temperatuur. Onze Asus UL30A is voorzien van een U7300 die hooguit 47 graden wordt. Met de hulp van de ventilator zien we 46 graden. Kortom: voor het koel houden van het notebook hoef je deze stand niet te kopen. Gelukkig kunt u hem zelf aan of uit zetten.
De hoek die de standaard heeft, maakt tikken iets gemakkelijker en comfortabeler. Het is zo’n hoek die een toetsenbord met voetjes ook maakt. Bent u gewend aan een iets verhoogd toetsenbord, dan zult u merken dat u met de Air Though Stash iets gemakkelijker typt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prettige hoek
  • Mogelijkheid harde schijf in te bouwen
  • Goedkoop
  • Fan maakt geen verschil
De Air through Stash is een leuk, handig en draagbaar notebook standje. De optie om een harde schijf in te bouwen, maakt hem extra handig. En voor de 25 euro hoeft u het niet te laten!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord