abonneren

A-Solar Power Dock AM-406

Soms heb je geen stopcontact tot je beschikking, bijvoorbeeld als je op reis bent. Dan is een apparaatje als de Solar Power Dock erg handig.
Score
60
  • Pluspunten
  • degelijk
  • twee manieren om op te laden
  • hoge capaciteit
  • Minpunten
  • duur voor een accessoire
  • usb-apparaat opladen duurt lang

None

Als je met een iPhone/iPad en andere usb-apparaten op reis gaat, is de Solar Power Dock op een handig reis-accessoire.

Batterijtechnologie heeft het al een tijdje lastig om de technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets bij te benen. De schermen zijn groot en vreten energie, waardoor accu’s een stuk meer capaciteit nodig hebben om het überhaupt een dag uit te houden. Soms heb je geen stopcontact tot je beschikking, bijvoorbeeld als je op reis bent. Dan is een apparaatje als de Solar Power Dock erg handig. Zeker gezien de grote capaciteit van 6000 mAh. Dat is namelijk meer dan drie gemiddelde smartphone-accu’s in één. En hij kan zowel via usb als via zonne-energie worden opgeladen.

Solar Power Dock: een grote oplader

De Solar Power Dock zelf is aan de grote kant, wat op zich logisch is voor een batterij met deze capaciteit. Verder is hij niet zozeer visueel aantrekkelijk, maar meer functioneel ontworpen. Als het schuifpaneeltje opzij geschoven wordt, kan er een iOS apparaat rechtop ingezet worden. Het opladen gaat op dezelfde snelheid als via het stopcontact. De iPad is wat lastiger in het dock te zetten, maar blijft wel keurig staan.

Power Dock laadt usb 3x langzamer op

Hoewel het apparaat voor iOS apparaten bedoeld is, kunnen ook andere apparaten met een usb-aansluiting worden opgeladen. We proberen dit met een HTC One X en dat werkt, maar wel 3 keer langzamer dan een iPhone. Het voordeel is dat een iOS en een usb-apparaat tegelijk opgeladen kan worden. Met één lading kan het apparaat twee tot drie smartphones opladen in onze test. Het apparaat zelf is in een paar uur via usb op te laden, maar met zonne-energie gaat het iets langzamer. De Power Dock geeft per kwart aan hoe vol hij is met een blauwe led-indicator.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Overig

Tags: Oplader, a-solar