abonneren

Organisatie

Scrum: de do's en don'ts van agile werken

Sprints, stand-uppen, scrum master. Het zijn termen die behoren aan een bepaalde tak van sport, namelijk agile werken. Veel grote en kleine bedrijven werken agile en dat is niet zonder reden. Het zorgt ervoor dat grote projecten, vooral IT-projecten, in kleine delen worden gehakt en hierdoor niet alleen behapbaar zijn voor het team, maar ook voor de klant.

- Door Laura Jenny | 20/04/22 09:45

Dit zijn de bestbetaalde IT-banen en hun salarisindicaties

Het is momenteel in veel branches vrij makkelijk om een baan te vinden, maar er is één branche waarin al jaren meer vacatures zijn dan mensen: de IT. Dat zal ook nog wel even blijven. De bestbetaalde IT-banen fluctueren uiteraard wel eens, want ook dat is een kwestie van vraag en aanbod, toch kunnen we nu zeggen dat deze banen redelijk rijkdomvast zijn.

- Door Laura Jenny | 16/02/22 09:36

Google neemt startup SlickLogin over

Google heeft het technologiebedrijf SlickLogin overgenomen. Dat bedrijf bedacht een techniek waarmee het mogelijk is om op je computer in te loggen door middel van een geluid dat onhoorbaar is voor het menselijk oor.

- Door Redactie PCM | 17/02/14 11:32

Google bouwt mysterieuze showroom in haven San Francisco

Internetgigant Google werkt al een aantal dagen aan een geheimzinnig bouwwerk in de haven van de Amerikaanse stad San Francisco en een lokaal tv-station meent te weten wat dit is. Zender KPIX meent dat Google binnenkort een exclusieve, drijvende showroom gaat openen waar Google-producten als de Google Glass worden verkocht.

- Door Kenneth Stamp | 04/11/13 15:20

KPN, Vodafone en T-Mobile minder populair

De drie grote mobiele operators, KPN, Vodafone en T-Mobile, verliezen langzaam terrein aan kleinere prijsvechters, aldus Telecompaper. Grote winnaar is Tele2, dat zijn marktaandeel in mobiele abonnementen bijna wist te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

- Door Xander Hoose | 30/10/13 14:46

Facebook mogelijke overnamekandidaat Blackberry

De toekomst van Blackberry is en blijft vooralsnog onduidelijk. De geplande overname door investeringsgroep Fairfax gaat niet door, vanwege de gekelderde waarde van het bedrijf. Nu blijkt sociale netwerkgigant Facebook interesse te hebben in de smartphonefabrikant.

- Door Xander Hoose | 30/10/13 14:33

HTC onderzoekt splitsing bedrijf

HTC beraadt zich over zijn toekomst. De Taiwanese fabrikant behaalt al enige tijd tegenvallende resultaten en onderzoekt nu mogelijkheden om het tij te keren. Mogelijk wordt het bedrijf in twee stukken opgesplitst.

- Door Xander Hoose | 25/10/13 14:57

Huawei ontkent spionage

Huawei ontkent dat het spioneert voor de Chinese overheid. In het verleden werd de netwerkfabrikant hier meerdere malen van beschuldigd. Ook heeft de Amerikaanse overheid zich door deze verdenkingen kritisch over de fabrikant uitgelaten. Huawei ontkent in alle toonaarden.

- Door Xander Hoose | 21/10/13 14:51