abonneren

SH-S203B

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie aan goede kwaliteit dvd-branders denkt, denkt aan LG, Plextor of BenQ. Tijd voor Samsung om dat gedachtenpatroon eens te doorbreken.

De Samsung SH-203B is qua uiterlijk een onopvallende brander. Ook de specificaties laten niets bijzonders zien, althans, niet ten opzichte van de overige 20-speed-concurrentie zoals de Lite-On LH-20A1P. Toch is de SH-S203B een uiterst prettige drive. In onze tests bewijst de drive zich namelijk als een uitstekende, stabiele en betrouwbare drive. Qua brandsnelheid behoort de SH-S203B tot de koplopers, maar de drive wordt ingehaald door de razendsnelle LG GSA-H42N. Ook in het uitlezen van media is de Samsung nèt even wat langzamer dan concurrent LG. Toch eindigt de Samsung met een hoger rapportcijfer. Hoe kan dat?

De Samsung scoort vooral hoog als het op het rippen van dvd's aankomt. Waar LG onze test-dvd-rom niet met meer dan 4X wil kopiëren naar de harde schijf, daar weet Samsung bijna een respectabele 9X neer te zetten. Wie een nieuwe drive koopt met het doel om dvd's te kopiëren kan dus eigenlijk niet om deze drive heen. Daarbij is het extra handig dat de SH-S203B het booktype van alle dvd+-media weet te veranderen. Dit zorgt voor maximale compatibiliteit met oudere dvd-spelers.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima schrijf- en leesprestaties
  • Snelle dvd-ripper
  • LG GSA-H42N is sneller
De Samsung SH-S203B mag dan wel niet de snelste drive uit onze test zijn, dankzij zijn fantastische ripsnelheid is hij wel de meest evenwichtige. Wie deze drive aanschaft zal geen spijt van zijn aankoop krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: