abonneren

SH-S182D

De eerste brander die de snelheidsgrens van 16x doorbreekt is er: de Samsung SH-S182D doet 18x op dvd+r en dvd-r. Daarnaast maakt de drive indruk met 12x dvd-ram-ondersteuning.

Er leek weinig te gebeuren in de dvd-writer-markt. Met 16x was qua snelheid de bovengrens wel bereikt, en de hogere snelheden voor double-layer-branden zijn door de impopulareit van dit medium niet echt spannend.

Samsung doorbreekt de veilige 16x-snelheidsgrens met een 18x brander. De SH-S182D kan gewoon gebruik maken van de huidige 16x-schijfjes om deze snelheden te bereiken. Wint u er veel bij? Welnee. In vergelijking met de snelle LG GSA-4167B (16x) winnen we amper 15 seconden op het branden. Het gaat dus voornamelijk om status.

De schrijfprestaties van de Samsung-drive zijn zondermeer in orde.
Alleen bij dvd-r-dl laat de drive een steekje vallen: hoewel 8x als maximale snelheid gehaald kan worden, wordt ons 4x-schijfje niet op deze snelheid gebrand. Dat terwijl Pioneer en NEC al aangetoond hebben dat dit probleemloos mogelijk is.

Ook de leesprestaties vallen wat tegen. Gebrande schijfjes worden niet sneller dan 9x uitgelezen, onze video-dvd blijft zelfs op 6,4x hangen. Dat is wat minder dan vergelijkbare drives. Gelukkig maakt de SH-S182D ons weer blij met de vreselijk snelle 12x ondersteuing van dvd-ram. De brandkwaliteit van de Samsung is prima in orde, alleen met ons cdrw-schijfje had de drive wat moeite. Tel daarbij op dat het booktype van zowel dvd+r, dvd+rw als dvd+r-dl veranderd kan worden en we zijn erg positief over de drive.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snelste brander tot nu toe
  • 12x dvd-ram-ondersteuning
  • 18x biedt niet echt voordeel
  • matige leesprestaties
De Samsung SH-S182D is de snelste brander in ons lab tot nu toe als het om dvd+r en dvd-r gaat. 18x is geen specatulaire verbetering boven 16x, de vernieuwing zit vooral in de snelheid van dvd-ram. Hoe dan ook, de SH-S182D is een drive die boven de middelmaat uitsteekt en niemand teleur zal stellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord