Review: Philips Jack Rabbit

De Jack Rabbit 4 is niet de snelste brander op de markt, maar zijn uitstekende stand-alone functionaliteit, schrijfkwaliteit, gebruiksgemak en draagbaarheid maken het tot een erg aantrekkelijke oplossing.

Qua specificaties valt er aan de drive niets op te merken: de Storm 52EX slikt vrijwel alle cd-formaten, leest en schrijft op 52-speed en wordt aangesloten op de computer via een usb 2.0-interface.

Een cache-buffer van 2 MB is niet indrukwekkend, maar door de huidige technieken om buffer underruns tegen te gaan is een grotere buffer niet echt meer nodig. De cd-rewriter kan helaas niet gevoed worden via de usb-kabel, er moet een externe adapter gebruikt worden voor de stroomvoorziening.

Dat de Storm 52EX flink wat stroom gebruikt is te merken na het branden of lezen van een cd: de behuizing wordt behoorlijk warm. Over de behuizing kunnen we kort zijn: het apparaat ziet er netjes uit, maar voelt wel erg plastic aan. Vooral het scharnier- en bevestigingsmechanisme had wat solider gemogen.

Kijken we naar de prestaties, dan doet de Storm 52EX het heel aardig. Een cdr wordt met een gemiddelde snelheid van 38x gebrand en 39x foutloos uitgelezen en het is interessant te zien dat de cpu daarbij nauwelijks belast wordt – in tegenstelling tot interne modellen. Een audio-cd rippen gaat ook nog vrij vlot (36x) en, zoals het hoort, zonder fouten. De Storm 52EX is hiermee een uitstekende, goedkope budget-brander.

De vraag blijft, gezien de stijgende populariteit van dvd-branders, of er nog vraag is naar externe cd-branders…

Richtprijs: 129,00
Info: www.waitec.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: