PX-810SA

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Ondanks geruchten over het wel-of-niet-stopzetten van de productie van Plextor-drive arriveren er twee nieuwe drives op onze deurmat: de PX-800A en de PX-810SA.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Plextor PX-810A is het sata-broertje van de PX-800A, die nog van een ouderwetse ide-connector voorzien is. Zoals het typenummer aangeeft zijn de drives niet helemaal identiek: de sata-uitvoering kan sommige media nèt een tikkie sneller branden.

Met de specificaties van de PX-810A is weinig mis. De drive leest en beschrijft alle gangbare formaten en doet dit met verve. De brandsnelheden liggen hoog, de leessnelheden liggen hoog en de brandkwaliteit ligt op één uitzondering na boven de 93%. Alleen met het dvd-r-schijfje vergalloppeert Plextor zich. Vreemd genoeg gaat het bij het dvd-r-dl-schijfje wel goed: broertje PX-800A verslikt zich juist in dit schijfje. Het enige verschil dat we verder tussen beide drives zien is dat de PX-810A een dvd+r-dl-schijfje op 10X kan branden. Leuk, maar niet vreselijk nuttig. Wie deze drive aanschaft kan dat beter doen omwille van de sata-aansluiting; drives met een sata-poort zijn nog steeds dun gezaaid.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima drive
  • Niet de snelste in de markt meer
De PX-810SA is wederom een drive zoals we van Plextor gewend zijn. Met de brandsnelheid, leessnelheid en brandkwaliteit zit het wel snor. Toch raakt Plextor zijn koppositie kwijt aan de concurrentie: LG en Samsung maken tegenwoordig drives die niet alleen sneller zijn, maar ook nog eens goedkoper in de winkel liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: