PX-800A

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Ondanks geruchten over het wel-of-niet-stopzetten van de productie van Plextor-drive arriveren er twee nieuwe drives op onze deurmat: de PX-800A en de PX-810SA.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Plextor PX-800A is het ide-broertje van de PX-810SA, die van een sata-connector voorzien is. Zoals het typenummer aangeeft zijn de drives niet helemaal identiek: de sata-uitvoering kan sommige media nèt een tikkie sneller branden.

Met de specificaties van de PX-800A is weinig mis. De drive leest en beschrijft alle gangbare formaten en doet dit met verve. De brandsnelheden liggen hoog, de leessnelheden liggen hoog en de brandkwaliteit ligt op één uitzondering na boven de 93%. Alleen met het dvd-r-dl-schijfje vergalloppeert Plextor zich. Vreemd genoeg weigert de brander ook het schijfje harder dan op 4X te branden, waar voorganger PX-760A ditzelfde schijfje nog zonder morren op 6X van data wist te voorzien. Met nieuwe 8X-media zult u dit probleem niet tegenkomen, maar deze conservatieve houding is wat ons betreft niet nodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima drive
  • Brandsnelheden mogen agressiever ingesteld worden
De PX-800A is wederom een drive zoals we van Plextor gewend zijn. Met de brandsnelheid, leessnelheid en brandkwaliteit zit het wel snor. De drive is wat conservatiever ingesteld dan zijn voorganger, maar een écht minpunt valt dat nauwelijks te noemen. Wie een nieuw moederbord heeft, kan overigens de snellere PX-810SA overwegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: