abonneren

LH-2B1S

Als eerste niet-bruingoedfabrikant komt Lite-On met een blu-ray-brander op de markt. Het Taiwanese bedrijf moet het opnemen tegen giganten LG, Sony en Pioneer -- gaat dat met de LH-2B1S lukken?

Hoewel de LH-2B1S van Lite-On niet zo innovatief is als de drive van concurrent LG, is het duidelijk waar de ontwikkelaars zich bij Lite-On op geconcentreerd hebben. De LH-2B1S is de best scorende drive in onze blu-ray-test tot nu toe. Of het nu gaat om het branden van schijfjes of het weer uitlezen ervan, Lite-On laat zien dat het zijn expertise in de dvd-brander-markt succesvol heeft weten toe te passen in een drive die bol staat van de delicate technieken.

De LH-2B1S ziet er van buiten niet zo spannend uit. Ook de specificaties laten weinig speciaals zien: tweevoudig blu-ray schrijven, 12x dvd's branden (4x voor double layer-media), 8x dvd's herschrijven en cdr's worden op 32x beschreven. Al met al nette waarden voor een blu-ray-brander. In de praktijk is de Lite-On LH-2B1S net wat minder snel dan de LG GBW-H10N, aangezien deze dvd's op zestienvoudige snelheid weet te branden. Daar staat tegenover dat Lite-On geen last heeft van vreemde problemen bij het beschrijven van cd's en cdrw's, iets waar de LG wél steken laat vallen. De LH-2B1S brandt ons test-cd'tje netjes op 32-voudige snelheid met een kwaliteitsindex van 97% en onze cdrw wordt op 24x-snelheid gebrand met een kwaliteitsindex van 85%. Daarmee levert Lite-On de eerste blu-ray-brander die ook probleemloos met oudere media om kan gaan. Alleen het impopulaire dvd-ram-formaat laat Lite-On vooralsnog links liggen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Probleemloos branden van alle media
  • Nette kwaliteitsindex
  • Niet zo snel als LG GBW-H10N
De Lite-On LH-2B1S is niet zo snel als de innovatieve LG GBW-H10N, maar weet wél probleemloos cdr en cdrw te beschrijven. Daarmee lijkt de LH-2B1S op dit moment de beste all-round blu-ray-brander. Tel daarbij zijn relatief lage prijs op en u zult zich niet bekocht voelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie