abonneren

LH-2B1S

Als eerste niet-bruingoedfabrikant komt Lite-On met een blu-ray-brander op de markt. Het Taiwanese bedrijf moet het opnemen tegen giganten LG, Sony en Pioneer -- gaat dat met de LH-2B1S lukken?

Hoewel de LH-2B1S van Lite-On niet zo innovatief is als de drive van concurrent LG, is het duidelijk waar de ontwikkelaars zich bij Lite-On op geconcentreerd hebben. De LH-2B1S is de best scorende drive in onze blu-ray-test tot nu toe. Of het nu gaat om het branden van schijfjes of het weer uitlezen ervan, Lite-On laat zien dat het zijn expertise in de dvd-brander-markt succesvol heeft weten toe te passen in een drive die bol staat van de delicate technieken.

De LH-2B1S ziet er van buiten niet zo spannend uit. Ook de specificaties laten weinig speciaals zien: tweevoudig blu-ray schrijven, 12x dvd's branden (4x voor double layer-media), 8x dvd's herschrijven en cdr's worden op 32x beschreven. Al met al nette waarden voor een blu-ray-brander. In de praktijk is de Lite-On LH-2B1S net wat minder snel dan de LG GBW-H10N, aangezien deze dvd's op zestienvoudige snelheid weet te branden. Daar staat tegenover dat Lite-On geen last heeft van vreemde problemen bij het beschrijven van cd's en cdrw's, iets waar de LG wél steken laat vallen. De LH-2B1S brandt ons test-cd'tje netjes op 32-voudige snelheid met een kwaliteitsindex van 97% en onze cdrw wordt op 24x-snelheid gebrand met een kwaliteitsindex van 85%. Daarmee levert Lite-On de eerste blu-ray-brander die ook probleemloos met oudere media om kan gaan. Alleen het impopulaire dvd-ram-formaat laat Lite-On vooralsnog links liggen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Probleemloos branden van alle media
  • Nette kwaliteitsindex
  • Niet zo snel als LG GBW-H10N
De Lite-On LH-2B1S is niet zo snel als de innovatieve LG GBW-H10N, maar weet wél probleemloos cdr en cdrw te beschrijven. Daarmee lijkt de LH-2B1S op dit moment de beste all-round blu-ray-brander. Tel daarbij zijn relatief lage prijs op en u zult zich niet bekocht voelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord