abonneren

LH-20A1P

Alsof 18-speed drives nog niet snel genoeg zijn, doet Lite-On er een schepje bovenop met de 20-speed LH-20A1P. Er zit wel een klein addertje onder het gras: 20-speed haalt u niet zómaar.

De LH-20A1P is de eerste dvd-brander ter wereld die zijn werk op 20-speed kan doen. Let wel: kán doen. Het branden op 20-speed is namelijk alleen voorbehouden aan een select aantal media, en helaas zitten onze Verbatim testschijfjes daar niet bij. In deze gevallen schakelt de drive terug naar 18X en levert daarmee nog steeds respectabele scores.

De Lite-On LH-20A1P wordt geleverd met een speciale tool om te bepalen of uw media geschikt is voor het branden op 20X. Wie deze tool niet installeert, zal merken dat zijn brander niet sneller brandt dan 16X. Deze beveiliging heeft Lite-On ingebouwd om nietsvermoedende gebruikers niet te confronteren met de risico's van het branden boven de specificatiesnelheid. Wie eenmaal met de tool de 18X/20X-snelheden vrijgeschakeld heeft, zal in de toekomst ook op deze snelheden blijven branden.

Met onze Verbatim testmedia weet de Lite-On erg nette waarden neer te zetten. Alleen bij de double-layer-schijfjes hadden we gehoopt dat de LH-20A1P er nét iets meer de sokken in zou zetten. De LH-20A1P laat zich voornamelijk kennen als een brander zonder noemenswaardig slechte kenmerken. De prima schijf- en leessnelheden, goede brandkwaliteit en snelle ripsnelheid maken de drive een goedkope aanrader voor wie graag bereid is te experimenteren met het branden op verschillende media.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bovengemiddelde brandprestaties
  • Snel rippen van dvd-video
  • 20X alleen bij speciale media
Met de LH-20A1P heeft Lite-On een uitstekende drive op de markt gezet die nergens in uitblinkt, maar ook zeker nergens in teleurstelt. De LH-20A1P is daarmee een allrounder bij uitstek. De 20X-brandsnelheid is vooralsnog alleen interessant als u bereid bent speciale media aan te schaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord