abonneren

DVDR1660

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Philips heeft met de DVDR1660 een moderne brander die van alle gemakken voorzien is. De brander weet tussen de concurrentie vooral op te vallen door zijn uitstekende brandprestaties.

De specificaties van de DVDR1660 zijn niet erg spannend (16x dvd+r/dvd-r, 8x dvd+r-dl, 4x dvd-r-dl), maar ze zijn zeker in lijn met de concurrentie. Opvallend is dat Philips nog steeds geen dvd-ram ondersteunt, terwijl steeds meer fabrikanten hier juist wel voor kiezen. De drive van Philips moet het vooral hebben van zijn brandresultaten en de DVDR1660 weet dan ook te overtuigen. Hoewel de drive niet de snelste is die we in ons testlab aan de tand gevoeld hebben, levert hij wel de beste resultaten.

Het branden van dvd+r, dvd-r en de double-layer-formaten gaan de DVDR1660 prima af en ook de kwaliteitsanalyse laat erg nette waarden zien. Bij de rewritables (dvd+rw 8x en dvd-rw 6x) is de Philips erg snel, de brandkwaliteit is net een tikkeltje minder dan bij de recordables maar nog steeds ruim binnen de door ons gestelde kwaliteitsgrenzen.

Wie zijn drive vaak gebruikt voor het rippen van cd's of dvd's zit bij de DVDR1660 niet slecht. Audio-cd's halen net de 34x niet, dvd's worden op iets meer dan 9x geript. Alleen Pioneer weet op dit moment hogere waarden neer te zetten.

De Philips DVDR1660 wordt ook door BenQ verkocht onder de naam DW1655.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima brandkwaliteit
  • snelle dvd-ripper
  • geen dvd-ram-ondersteuning
De Philips DVDR1660 is een uitstekende drive die zijn gemiddelde brandsnelheden vooral weet te compenseren door de prima brandkwaliteit. Alleen fans van het dvd-ram-formaat zullen weinig met deze drive aan kunnen vangen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie