abonneren

DRX-820UL

Sony maakt wisselend goede en slechte drives, afhankelijk van aan wie de productie uitbesteed is. De recente samenwerking met NEC zorgt voor een uitstekende AW-G170A. De externe DRX-820UL is nog van vóór dit tijdperk maar de resultaten vallen op zich niet tegen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Sony DRX-820UL krijgt zonder meer een schoonheidsprijs: de behuizing is gewoonweg mooi. Dat kan van de meeste externe pc-apparatuur nog steeds niet gezegd worden, dus we zijn onder de indruk. Het binnenste van de drive kan zich enigszins met het uiterlijk meten, maar er moet gezegd worden dat de drive al een iets ouder model is dat eigenlijk uit de stal van BenQ komt. De prestaties zijn voor een vorige generatie drive goed te noemen. Alleen het branden van dvd-rw op 4x vinden we wat aan de langzame kant. Met de brandkwaliteit zit het verder wel goed en daardoor zit de DRX-820UL op hetzelfde niveau als concurrent LG met de GSA-5169D.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooi uiterlijk
  • vorige generatie drive
Wie op zoek is naar een drive met solide prestaties en vooral een mooi uiterlijk moet eens naar deze DRX-820UL kijken. De drive presteert netjes maar is inmiddels wel ingehaald door de nieuwe generatie 16x en 18x-branders. Wie nog even geduld heeft kan waarschijnlijk de DRX-830UL aanschaffen, voorzien van een nieuwere drive en hetzelfde chassis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: