d2 Blu-ray (2009)

LaCie's producten staan bekend om hun minimale, hedendaagse ontwerp én om hun degelijkheid. Door de chique metalen behuizingen en bijbehorende designernamen (in dit geval Neil Poulton) zijn ze must-have accessoires voor iedere, zichzelf respecterende creatieveling.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Om zowel met pc's als Mac's te kunnen communiceren, heeft LaCie de d2 Blu-ray met een usb2.0- en twee firewire 400-poorten uitgerust. De extra firewire-poort kan gebruikt worden om een ander firewire-apparaat door te lussen. Ook de software is compatibel met Windows en OS X, hoewel elk besturingssysteem zijn eigen softwarepakket krijgt. Voor Windows is er Roxio Easy Media Creator 9 XE voor authoring en Cyberlink PowerDVD Blu-ray Edition voor het afspelen van hd-content. Mac-gebruikers krijgen Toast 8 Titanium meegeleverd. Eén 25GB bd-re-schijfje wordt meegeleverd, evenals een complete set aan kabels en een compacte externe voeding met een prettig lange kabel.

Aan de binnenkant van het zilveren chassis bevindt zich een (duidelijk zichtbare) standaard pc blu-ray-drive. We zien de gebruikelijke icoontjes die de compatibiliteit met de verschillende soorten media aangeven. De drive is een Matshita (Panasonic) BD-MLT SW-5583 dat bd-r (write-once) op viervoudige snelheid en bd-re (rewriteable) op tweevoudige snelheid kan branden. Wie dvd'tjes wil branden kan dit op zestienvoudige snelheid, of achtvoudige snelheid bij dubbellaags media.

Het grote probleem van de d2 Blu-ray is dat deze schijfsnelheden links en rechts zijn ingehaald door de concurrentie. Nieuwe producten bieden een zesvoudige en zelfs achtvoudige brandsnelheid voor bd-r-media. Het loont dus om eerst naar alternatieven te kijken voor u het geld voor deze brander neerlegt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • stevige behuizing
  • aansluitmogelijkheden
  • design
  • gemiddelde prestaties
  • forse prijs
LaCie biedt met de d2 Blu-ray een brander die uiterst solide en ook nog eens aantrekkelijk te zien is. Dat kan erg belangrijk zijn, maar als alternatieven véél goedkoper zijn, loont het om uw toch even achter uw oren te krabben voor u het geld aan deze drive uitgeeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: