BD-M100A

Sony en NEC hebben samen een nieuw samenwerkingsverband opgericht: Optiarc. Onder deze naam brengen de twee bedrijven dvd- en blu-ray-branders op de markt. De BD-M100A is hun eerste blu-ray-brander.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Helemaal huiseigen mag de BD-M100A niet genoemd worden: de drive is namelijk afkomstig uit de fabriken van Matsushita. We zullen het Optiarc vergeven, want in onze benchmarks scoort de drive hoger dan het 'origineel'. De drive brandt blu-ray op tweevoudige snelheid. Als dvd-brander heeft hij matige specificaties, maar dat geldt voor vrijwel alle blu-ray-branders.

Waar de originele Matsushita-drive zich verslikt in dvd+rw (de drive herkent de dvd niet eens) hebben de heren Optiarc een wat betere firmware in elkaar geknutseld. Toch is deze verre van perfect: ons dvd+r-dl-schijfje wordt niet sneller dan 2,4x gebrand en de kwaliteit van de gebrande dvd-rw kan beter. Desondanks biedt de Optiarc-drive (ook te vinden onder de NEC-merknaam) de beste firmware van alle familieleden. Wie deze drive goedkoop op de kop kan tikken, zal er zeker geen spijt van hebben.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima prestaties
  • Laat hier en daar kleine steekjes vallen
De NEC/Optiarc BD-M100A is één van de vele drives die uit de fabriek van Matsushita komen. Gelukkig heeft Optiarc voor een uitstekende firmware gezorgd. U kunt deze drive blindelings aanschaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Optische drives

Tags: