abonneren

Xupreme 64GB

Mobiele opslag is ongelooflijk handig. En uiteraard geldt ook bij usb-sticks: hoe meer opslag hoe beter. Echter, wie 64GB aan data over gaat zetten, wil niet te lang wachten. Adata brengt met de Xupreme-serie niet alleen veel capaciteit maar ook een tweede, net zo belangrijk element: snelheid.

Behalve de grootte en schijnbaar pittige prijs, €150, valt op dat Adata levenslage garantie biedt op de Xupreme. Dat zien we niet zo vaak bij usb flashdrives. Het is zeker iets om rekening mee te houden als u op zoek gaat naar een usb-stick in deze prijsklasse!

Waar het natuurlijk om draait bij dit product is de snelheid. Op de doos staat 30MB/s en nog wat kreten als: 200X en Dual Channel. De 200X snelheidsrating is logisch. U kent wellicht de cd-, dvd- en blu-ray rom drive snelheden. Bij cd is 1x 150KB/s. Bij usb-sticks is dat ook het geval. 200 x 150KB = 30.000 KB/s en dat is ongeveer 30MB/s.

Wij hebben de snelheden uiteraard getest. Laten we beginnen met de leessnelheden. Bij het uitlezen van wat kleine bestanden, denk aan: documenten, kleine foto’s, etc, zien we een snelheid van ongeveer 22MB/s. Dat is niet slecht. Gaan we naar grotere bestanden als films en grote flac-bestanden, dan gaat de snelheid richting de 27 MB/s. Keurig dus!

De volgende stap is natuurlijk de kopieersnelheid. Bij kleinere bestanden zien we dat de Xupreme ongeveer 5,5 MB/s haalt. Dat is niet gek, aangezien flashgeheugen veel moeite heeft met kleine bestanden. Als we naar grote blokken gaan, weet de Adata-stick de 10MB/s aan te tikken. Dat is niet slecht, maar we hadden sneller verwacht.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Levenslange garantie
  • Prima leessnelheden
  • Mooi afgewerkt
  • Schrijfsnelheden kunnen beter in deze klasse
We kunnen niets anders concluderen dat de Adata doet wat hij moet doen. Het is een grote usb flashdrive die prima presteert. Een leessnelheid van 27 MB/s is simpelweg erg snel. Op schrijfgebied is het niet de snelste drive, maar hij behoort zeker tot de snelle jongens. Is de drive €150 waard? Dat laten we aan u over. Wie gaat winkelen voor een 64GB usb-stick die goed presteert, zal er achter komen dat deze flashdrives zeker niet goedkoop zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord