abonneren

X25M Postville 80GB

Intel is lange tijd dé keuze geweest als het gaat om goed presterende ssd's. Nu steeds meer concurrenten met scherp geprijsde ssd's op de markt komen, kan Intel niet achterblijven. De tweede generatie, Postville, is met 200 euro dan ook erg gunstig geprijsd.

De nieuwe versie beschikt over 32nm flash-chips en een iets aangepaste controller. Het cache is gehalveerd tot 32MB, maar volgens Intel moet dat niets uitmaken in prestaties. Sterker nog: deze versie moet zijn voorganger voorbij gaan. We zijn benieuwd.
Heel veel verschil hebben we niet gemeten, maar feit is: de Intel presteert erg goed. Hij pakt wel wat traag op in vergelijking met de concurrenten: 48MB/s lezen en 45MB/s schrijven bij 4KB-blokken. Tevens is de schrijfsnelheid beperkt, net zoals bij de voorganger: we zien een ‘cap’ bij ongeveer 80MB/s. Vreemd genoeg, zegt Intel dat de maximale schrijfsnelheid 70MB/s is. Het lezen gaat een factor drie sneller. We zien een gemiddelde leessnelheid van ongeveer 200MB/s met een piek tot 225MB/s in HDTune. De Intel scoort, gezien de beperking in schrijfsnelheid, erg netjes in PCMark: 23012.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Vlot
  • Scherp geprijsd
  • Goede I/O-prestaties
  • Pakt traag op bij kleinere bestanden
  • Beperkte schrijfsnelheid
De nieuwe Intel X25M Postville is een goed presterende ssd. De leessnelheid is keurig, net als de i/o-prestaties. Jammer genoeg moet de consument het doen met een beperkte schrijfsnelheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord