abonneren

Ultra Backup 32GB

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie muziek, foto’s, video’s of bijvoorbeeld documenten op de pc bewaart, doet er goed aan regelmatig een backup te draaien. Dit kan natuurlijk prima met een externe harde schijf of een nas. Echter, draaiende schijven kunnen kapot. Sandisk heeft een interessante usb flash-drive met back-upfunctie: de Sandisk Ultra Backup. Wij testen de 32 GB-versie.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Sandisk levert de Ultra Backup met de U3-software. Deze software start automatisch bij het insteken van de usb-stick en maakt het mogelijk te browsen, backups te maken, of bijvoorbeeld te telefoneren via VoiP. En dat zonder iets te installeren! Met één klik kunt u online meerdere programma’s integreren op de usb-stick. Daardoor hebt u in wezen een compleet softwarepakket op één usb-stick.
De back-upfunctionaliteit is goed, maar vrij basaal. Zo is het niet mogelijk een iso te maken van de systeemschijf, of systeemmappen op te nemen in de back-up. Wij zien in ieder geval geen beveiligde mappen in de lijst. De Sandisk-software beperkt zich tot documenten, muziek, foto’s films. Dat is jammer, maar ook wel begrijpelijk. Het zijn immers de bestanden die je veelal veilig wilt stellen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Compact
  • Back-upmogelijkheden beperkt
  • Relatief duur
We hebben een dubbel gevoel bij de back-upstick van Sandisk. Het idee is geweldig en de usb-stick is vlot (gemiddeld 27 MB/s lezen en 22 MB/s schrijven) en voelt degelijk. Echter, de software beperkt de inzetbaarheid van deze mooie stick. We hadden graag gezien dat het mogelijk was ISO’s te maken. Ook vinden we het vreemd dat bepaalde mappen niet opgenomen kunnen worden in de back-up. Wie echter zijn documenten en kostbare foto’s, films, muziek en documenten snel veilig wil stellen, heeft een prima koop aan deze usb-stick.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: