abonneren

Toshiba FlashAir

Fotografie en internet raken steeds meer verweven. Wie echter geen gloednieuwe camera met ingebouwde wifi aan wil schaffen, zit bij Toshiba goed.

Traditionele camerabouwers hebben weinig op met internet. Ze zijn goed in het ontwerpen van perfecte optische constructies en produceren camera’s die de gedreven fotograaf doen watertanden. Wifi-compatibiliteit is echter nog een heikel punt. Samsung toont met zijn Galaxy camera waar het heen zou moeten gaan, maar Canon, Olympus en Nikon blijven duidelijk achter.
Wifi-camera’s hebben een belangrijk nadeel. Een goede camera gaat tientallen jaren mee, terwijl de gemiddelde internetdienst binnen enkele jaren opgang en ondergang doormaakt. Er is dus wat voor te zeggen om fotografie en internetfunctionaliteit van elkaar te scheiden. Met een oplossing als de Toshiba FlashAir gaat dat heel makkelijk. Je steekt het kaartje in het sd-slot van je camera en naast 8 GB aan opslag krijg je er een wifi-hotspot (802.11 b/g/n) met geïntegreerde webserver bij. Via deze webserver krijg je toegang tot alle foto’s en filmpjes die je met de camera maakt.
Voor de FlashAir zijn tal van apps beschikbaar die een iPhone, iPad of Android-toestel geschikt maken voor het uitwisselen van mediabestanden. Pc’s en andere niet-ondersteunde apparaten kunnen de sd-kaart gewoon via een webbrowser benaderen. Zodra je een foto opgehaald hebt met je smartphone, tablet of pc kun je ’m (na)bewerken in andere applicaties, of delen op diensten als Flickr en Instagram. Daarmee is de FlashAir de ideale compagnon voor fotografen die tijdens hun vakantie af en toe foto’s met thuis willen delen. Omdat de wifi-verbinding met een wachtwoord beveiligd is, is er geen risico dat derden de foto’s onderscheppen. Is er 5 minuten geen verbinding met de wifi-interface gemaakt, dan gaat hij in slaapmodus. Zodra de camera opnieuw ingeschakeld wordt, zal de kaart weer actief worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Toshiba, flashair