abonneren

Time Capsule

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Time Capsule is voornamelijk bedoeld als opslagapparaat voor Mac-gebruikers, in combinatie met het Time Machine-programma in Mac OS X. Maar de Time Capsule kan ook prima gebruikt worden in combinatie met Windows-pc's of een mix van beide besturingssystemen.

Apple's Time Capsule is, in essentie, een 802.11n wireless router met een ingebouwde netwerkschijf. Het apparaat zorgt ervoor dat iedereen op het netwerk gegevens kan delen. We nemen de 500 GB-versie à € 299 onder de loep, maar er is ook een 1 TB-versie verkrijgbaar voor € 399. Waar Apple meestal kritiek te verduren krijgt over buitensporige verkoopprijzen, vinden we de Time Capsule uiterst prettig geprijsd in vergelijking met de concurrentie, zoals Freecom's Storage Gateway WLAN. Deze kost € 329 voor 500 GB.

Zoals te verwachten valt van Apple is de ingebruikname van de Time Capsule een fluitje van een cent. Een eenvoudig installatieprogramma leidt u door het proces heen, inclusief het aanmaken van een nieuw draadloos netwerk of het toevoegen van de Time Capsule aan uw bestaande netwerk. Naast ondersteuning voor draadloze netwerken is het apparaat voorzien van drie gigabit ethernet-poorten en een usb-poort voor extra apparatuur als usb-schijven en printers.

Hoewel de Time Capsule een wan-poort kent voor adsl-gebruikers, heeft Apple geen modem in het apparaat gebouwd. Adsl-gebruikers moeten dus de Time Capsule op hun eigen adsl-modem aansluiten om via de Time Capsule toegang tot het internet te krijgen. Het gebrek aan een ingebouwde modem is zonde. Wie al een wireless router heeft, is namelijk veel goedkoper uit met een standalone nas-apparaat. De Time Capsule lijkt alleen nuttig voor mensen die hun bedraadde netwerk met draadloze mogelijkheden willen uitbreiden en al in het bezit zijn van een breedbandmodem.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Netwerkopslag en router in één
  • Eenvoudig te installeren
  • Geen ingebouwde adsl-modem
De Time Capsule ziet eruit als een Apple-product werkt ook als een Apple-product, dus wat dat betreft valt er weinig af te dingen op het apparaat. Helaas is de beoogde doelgroep van dit apparaat niet zo groot, vooral door het gemis aan een ingebouwde adsl-modem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord