abonneren

Thecus N2800

Het zijn de keukenmachines van het thuisnetwerk: nas-systemen. Ze kunnen namelijk álles en vaak nog meer dan dat. Dat geldt zeker voor de topmodellen van rond de € 450, maar ook voor aanmerkelijk minder geld is er al een zeer veelzijdig netwerkmaatje te koop, waarmee je bestanden kunt bewaren, downloaden én kunt delen via je eigen netwerk en het internet.

Veel, heel veel voor weinig. Dat krijg je bij Thecus. De N2800 heeft dezelfde hardware als de topmodellen van andere merken, maar is aanmerkelijk goedkoper. Dat is niet ten koste gegaan van de functionaliteit. Thecus was zelfs het eerste merk dat zijn nas ook als mediaspeler bruikbaar maakte en dat geldt ook voor dit model. Sluit hem aan op de tv en je hebt een XBMC-mediaspeler en een webbrowser tot je beschikking. Wel merk je dat Thecus iets minder tijd heeft gestoken in de afwerking van het product. De nas is best luidruchtig en de firmware is een stuk minder mooi en overzichtelijk dan van de concurrentie. De N2800 heeft usb 3.0 en een kaartlezer aan de voorkant, maar mist de snelle usb-aansluiting aan de achterkant. Vreemd, maar wel praktischer dan alleen usb 3.0 aan de achterkant. De standaardinstallatie van de firmware van Thecus is vrij eenvoudig, maar door het toevoegen van packages kan de functionaliteit naar behoeven worden uitgebreid. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Thecus

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord