Starck Desktop Hard Drive

Waar de meeste schijffabrikanten hun externe schijven zo goedkoop mogelijk in de markt proberen te zetten, bewandelt LaCie een andere route. Het sleutelwoord? Design
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Porsche, Neil Poulton en nu Philippe Starck: LaCie verbindt zich graag aan bekende designers, om zo met schijfbehuizingen op de markt te komen die radicaal anders zijn dan die van de concurrentie. Of het resultaat altijd even geslaagd is, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Wij verwachten dat de meningen over de LaCie Starck Desktop Hard Drive flink uiteen zullen lopen: het uiterlijk is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De voorzijde van de drive heeft een onregelmatige, organische vorm, alsof er gesmolten lava in een metaalkleur uit de behuizing komt. Deze aparte designkeuze is overigens niet alleen voor het oog bedoeld -- de voorzijde van de drive is aanraakgevoelig. Zo kunt u met een zachte aanraking een applicatie naar keuze starten.
Door zijn aluminium behuizing is de LaCie Starck Desktop Hard Drive zwaar, maar een nadeel zouden we dit niet willen noemen. De drive straalt vooral degelijkheid uit. Sluiten we de drive aan, dan valt meteen de verlichte Starck-'+' op. Deze wordt door de drive op het bureaublad geprojecteert en dient als indicator voor gegevensoverdracht. Een leuk details. De meegeleverde Desktop Manager-software maakt het mogelijk om een applicatie toe te wijzen aan het aanraakgevoelige voorpaneel. Verschillende aanrakingen kunnen verschillende programma's openen, maar erg nuttig vinden we dit niet. We gebruiken het hooguit om de meegeleverde backupsoftware te starten.
LaCie krijgt wel een dikke pluim voor de prestaties van de Starck Desktop Hard Drive. Of het aan de controller of de gebruikte harde schijf ligt is niet duidelijk, maar zowel lezen als schrijven gebeurt met een behoorlijk rap tempo. Zo snel als een firewire-800-drive is de Starck Desktop Hard Drive niet, maar het gat is niet al te groot meer.

PluspuntenConclusie
  • eigenzinnige vormgeving
  • uitstekende prestaties
Als het design u niet tegenstaat, dan valt er weinig aan de Starck Desktop Hard Drive af te dingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: