abonneren

S596

De Adata S596 die wij testen, heeft een capaciteit van 128GB en is gebaseerd op de Jmicron-612 controller.

Als we kijken naar wat Adata in de behuizing heeft gestopt, schrikken we een beetje: de ssd is gebaseerd op mlc-flash en een jmicron 612-controller. Deze heeft 128MB cache tot zijn beschikking. We hebben geen goede herinneringen aan jmicron-controllers in ssd’s. Dat ons voorgevoel niet helemaal op zijn plaats is, blijkt wel als we de ssd aan de slag zetten.
De Adata S596 scoort uitstekend. Met een PCMark-score van 24583 hoeft Adata zich helemaal niet te schamen. Tevens weet de S596 heel snel op te pakken: bij een blokgrootte van 4KB leest de Adata al 76MB/s, de hoogste score in onze test. Jmicron heeft dus duidelijk geleerd van zijn fouten! De 612 weet zich uitstekend te gedragen in deze S596. Ook prettig: Adata heeft de ssd TRIM meegegeven wat het flashgeheugen in goede conditie moet houden en prestaties op lange termijn moet verbeteren.

Pluspunten Conclusie
  • Snel
  • Kan goed overweg met kleine bestanden
  • TRIM
Adata zet met de S596 een interessante ssd in de markt. De drive scoort goed en heeft tevens een gunstige prijs per GB. Wat betreft prijs/kwaliteit heeft Adata het dus prima voor elkaar!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Adata

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord