abonneren

Rugged USB 3.0

Niet alleen Canon doet mee aan de oranjegekte, ook Lacie heeft een oranje product, namelijk de Lacie Rugged USB 3.0. Deze externe harde schijf is voorzien van een schokbestendige behuizing die tegen schokken en vallen beschermt.

De Rugged USB 3.0 heeft een capaciteit van 500 GB en kan zowel aangesloten worden op een usb2.0-als een usb3.0-poort. De schijf is compleet geleverd met twee usb-kabels, waarvan er één dient voor de voeding. Ook is de schijf voorzien van gratis backupsoftware en gratis 10 GB online opslag.

Uiteraard is de schijf vele malen sneller op een usb3.0-poort dan een usb2.0-poort, maar we hebben voor u een aantal snelheidsmetingen uitgevoerd.
We nemen een map met mp3-bestanden van in totaal 300 MB groot. Deze kopiëren we van en naar de Rugged harde schijf. Via usb2.0 halen we in deze test een schrijf snelheid van 15,2 MB per seconde en een leessnelheid van 30 MB per seconde. Op een usb3.0-poort haalt de Rugged een schrijfsnelheid van 26,1 MB per seconde en een leessnelheid van 65,2 MB per seconde. Dat zijn aanzienlijke verschillen en is wellicht de aanschaf van een usb3.0-insteekkaart voor uw moederbord of notebook waard.

En dan komen we nu bij de valtest. Op de doos prijkt namelijk dat de schijf schokbestendig is tegen vallen tot twee meter. We nemen de Rugged ter hand en laten deze drie keer op een harde ondergrond vallen vanaf twee meter hoogte. De schijf overleeft inderdaad de klappen, maar na de derde val rammelt het wel binnenin. Desondanks blijft de schijf gewoon werken en levert een uitgebreide scan naar beschadigde sectoren geen problemen op.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • usb3.0-ondersteuning
  • schokbestendig
  • gratis backupsoftware en online opslag
  • twee usb-poorten nodig
De Lacie Rugged USB 3.0 is een prima schokbestendige externe harde schijf die u rustig een keer van uw bureau kunt laten vallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Laatste reactie