Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

ReadyNas Duo RND2150

Netgear's ReadyNAS Duo ziet er als een echte server uit, maar dan verkleind tot op speelgoedniveau. Gelukkig behoudt het apparaat veel van de mogelijkheden die we van het serversegment kennen, zoals hot-swappable harde schijven. Zelfs als de nas aanstaat kunt u de schijven dus vervangen.

De ReadyNAS Duo maakt beangstigende geluiden bij het inschakelen, maar eenmaal opgestart daalt het geluidsniveau naar een nauwelijks hoorbaar niveau. Het gewicht van de dual-drive nas is behoorlijk hoog; een robuuste openklapbare deur met magnetische afsluiting onthult beide harde schijf-kooien. De schijven zijn eenvoudig te benaderen en vervangen, maar ook het configuratieproces is goed geregeld. Wel moet er tweemaal ingelogd worden om bij dit configuratieproces terecht te komen, maar de interface is uitstekend opgezet, reageert vlot en biedt een arsenaal aan features.

Scheduled on/off maakt het mogelijk dagen of tijdssloten te specificeren wanneer het apparaat zichzelf uit moet schakelen om energie te besparen (we meten een verbruik van amper 0,5 watt in slaapstand). Het stroombeheer van de harde schijf is goed geregeld en de ReadyNAS heeft een hoop serverapplicaties aan boord, waaronder een iTunes-, ftp- en printserver. Linux-gebruikers kunnen hun lol op met de ingebouwde nfs-ondersteuning voor gedeelde mappen. Het starten van torrent- of http-downloads is een fluitje van een cent en het is zelfs mogelijk uw website op de nas te hosten, al kost het wat moeite om dit correct in te stellen.

De dlna-functionaliteit is uitstekend. High definition-beeldbestanden wordt probleemloos naar de PlayStation 3 gestreamed en zelfs het fast forwarden door het 8,5GB-grote bestand vormt geen probleem voor de ingebouwde processor -- let wel, dit is iets waar de meeste concurrenten zich in verslikken. Ook de Xbox 360-compatibiliteit is in orde en de lees- en schrijfsnelheden zijn ongekend hoog.

PluspuntenConclusie
  • uitstekend stroombeheer en scheduled on/off
  • probleemloos streamen naar PS3 en Xbox 360
  • zeer goede interface
De ReadyNAS Duo RND2150 biedt een berg aan mogelijkheden, fantastische prestaties en kost niet eens heel erg veel. Wie helemaal voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, koopt de Duo zonder harde schijven en bouwt deze zelf in.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie