abonneren

Pro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Eye-Fi maakt al enige tijd sd-kaartjes met een ingebouwde wifi-antenne, maar in Nederland waren deze kaartjes nooit te koop. MifiEurope importeert de kaartjes tegenwoordig zelf. Maar wat kan de Eye-Fi nu eigenlijk?

Mocht u zich nu achter uw oren krabben en afvragen wat het nut van een sd/wifi-kaartje is, dan bent u vast niet de enige. Maar de combinatie is een gouden zet, zeker zolang er maar weinig camera’s met wifi-toegang op de markt zijn. Het Eye-Fi sd-kaartje kan namelijk zelfstandig foto’s via hotspots of van tevoren ingevoerde wifi-netwerken uploaden naar een lokale pc of een fotodienst op het internet.
Een voorbeeldje: elke keer na het fotograferen haalt u uw sd-kaartje uit uw camera, steekt het in een cardreader en kopieert de foto’s via de Windows Verkenner (of een specialistisch softwarepakket) naar uw pc. Met een Eye-Fi is dit niet nodig: bent u binnen bereik van uw wifi-netwerk, dan schakelt u uw camera in en de foto’s belanden vanzelf op uw pc.
Een tweede voorbeeld: u bent bezig met een professionele fotoshoot. Naast u staat een pc met groot scherm en zowel de pc als uw Eye-Fi-kaart zijn op het wifi-netwerk aanwezig. Elke foto die u schiet verschijnt meteen op vol formaat op uw monitor, zodat u snel ziet welke foto’s wel of niet gelukt zijn en over moeten.
Tot zover de theorie. De praktijk is iets weerbarstiger: hoewel de meegeleverde software ons vertelt dat alles koek en ei is, krijgen we maar geen foto’s binnen (uiteindelijk blijkt de Windows-firewall de schuldige partij). Prettig is dat foto’s meteen online gepubliceerd kunnen worden (naar o.a. Flickr, Facebook en Picasa) en dat ze op basis van wifi-gegevens meteen van een geotag voorzien worden. De Eye-Fi Pro biedt verder ondersteuning voor raw- en videobestanden. De snelheid valt wat tegen (Class4) en er is maar één capaciteit (4 GB). Wilt u meer, dan zult u voor de Pro X2 moeten gaan (Class6, 8 GB).

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • via wifi foto’s uploaden
  • werkt met vrijwel elke camera
  • ondersteunt veel diensten
  • setup werkt niet altijd vlekkeloos
Als u het EyeFi-kaartje aan de gang krijgt, dan kan het een onmisbaar hulpje bij het fotograferen zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Geheugenkaarten

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord