abonneren

Pogoplug Biz

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Pogoplug Biz is de zakelijke uitvoering van de Pogoplug, het populaire 'personal cloud storage'-apparaat dat we eerder in PCM belicht hebben.

De originele Pogoplug heeft een zakelijk geörienteerde versie gekregen in deze Pogoplug Biz. Nieuw is de mogelijkheid meerdere gebruikers toegang te geven en de interface aan te passen, maar onder de motorkap draait nog steeds dezelfde compacte Linux-fileserver. De felle roze behuizing is vervangen door een sober zwart/wit kleurenschema, maar verder ziet de Biz er ongewijzigd uit. De stroomadapter is ingebouwd en de Pogoplug bevat een gigabit ethernetpoort en vier usb2.0-poorten, waarvan er ééntje aan de voorkant zit.

De Pogoplug Biz is in een handomdraai geïnstalleerd. Sluit hem aan, maak een account op de My Pogoplug-website aan en klik op de Activate-knop. Alle aangesloten opslagapparaten zijn onmiddelijk zichtbaar en er is een desktoptool meegeleverd waarmee de drives in Windows Explorer zichtbaar zijn. iPhone- en Android-applicaties zijn gratis beschikbaar om content te bekijken of uploaden.

Het aanmelden van nieuwe gebruikers is een eitje. Voeg het e-mailadres van de gebruiker toe, selecteer de mappen of drives die toegankelijk moeten zijn en er wordt automatisch een uitnodiging verstuurd. De gebruiker kan vervolgens een wachtwoord aanmaken via de webinterface. Er is slechts één gebruikersniveau, met volledige toegangsrechten, maar alleen de admin kan de instellingen voor video transcoding en de interface wijzigen.

De Pogoplug Biz toont de meest voorkomende mediasoorten via de webinterface, die een embedded mediaspeler bevat. Bestanden kunnen tevens gedownload worden of gedeeld worden via directe links, rss, Twitter, Facebook of MySpace. Bij de Biz kan je bestanden als view-only markeren; handig voor publieke feeds. Ook worden er statistieken voor de bestanden bijgehouden.

De Pogoplug ondersteunt het afdrukken van bestanden naar bepaalde printers van HP of Epson. Wanneer deze aangesloten is op de Biz volstaat een e-mail naar een speciaal adres om het document te printen. Het is mogelijk een extra e-mailadres aan te maken zodat andere gebruikers zonder Pogoplug-account ook printopdrachten kunnen geven.

Het is bij de Biz mogelijk de interface aan te passen met een eigen logo en een weblink. De tekst, achtergrond en zijbalk kunnen van een andere kleur voorzien worden en het is mogelijk een eigen domeinnaam en favicon in te stellen. Hierdoor is de Pogoplug Biz een interessant product voor kleine bedrijven die zoeken naar een snelle, a-technische manier om bestanden met hun klanten te delen. Helaas vraagt Pogoplug wel een forse prijspremium voor deze zakelijke features.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudige installatie
  • meerdere gebruikers
  • view-only-mogelijkheid
  • één gebruikersniveau
  • duur!
De Pogoplug Biz is een eenvoudige doch krachtige manier om bestanden te delen. De nieuwe zakelijke mogelijkheden maken hem erg interessant, maar wees bereid de portemonnee te trekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie