abonneren

Nova Series 128GB

Corsair staat bekend om zijn ‘extreme performance’ producten. Helaas betekent ‘extreme performance’ vaak een een ‘extreme’ prijskaartje.

Deze Nova Series is eigenlijk geen uitzondering, al doet Corsair nog heel aardig mee als we naar de prijs per GB kijken: 315 euro voor 128GB is ongeveer 2,5 euro voor een GB. Intel is duurder en Kingston ook met zijn 30GB-model.
Corsair heeft voor de Nova Series een Indilinx Barefoor-controller gebruikt met 64MB cache. Prettig is dat de ssd TRIM ondersteunt, zodat ook op lange termijn de prestaties op niveau blijven. We kennen deze controller al van onder meer de OCZ Vertex-, en Agility-serie, wat vrij rappe modellen zijn. Helaas hebben we geen producten van OCZ kunnen meenemen in deze test; OCZ had geen modellen beschikbaar.
Corsair heeft met de Nova de snelste ssd uit deze test. De PCMark Vantage-score is met 25100 erg netjes. En een gemiddelde schrijfsnelheid van 199MB/s is ook niet iets om u voor te schamen. Tenslotte zet de Nova Series een leessnelheid van 260MB/s neer in ATTO. Een score die voorheen alleen haalbaar was met drie Velociraptops in RAID-0. Er is overduidelijk een nieuwe tijd aangebroken op gebied van snelle opslagmedia.

Pluspunten Conclusie
  • Supersnel
  • Goed met kleine bestanden
  • Goede prijs / kwaliteit
  • TRIM
Corsair zet met de Nova Series een relatief betaalbare supersnelle en complete ssd neer zonder noemenswaardige zwakke punten... behalve de prijs wellicht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Corsair