abonneren

LG HXD7

Het is algemeen bekend: iedereen moet backuppen. Belangrijke bestanden op één locatie opslaan is niet slim. Een externe schijf, zoals de LG HXD7, biedt een van de goedkoopste en snelste manieren om een backup te maken.

LG heeft de Seagate Momentus 5400 1 TB in een modieuze behuizing gedaan. De kunststofbehuizing – wij hebben een zwarte gekregen – is net iets groter dan de 2,5-inch schijf. Hij is een tikje langer om de usb3.0-controller kwijt te kunnen. De LG HXD7-schijf past dan ook met gemak in een gemiddelde broekzak.
Uiteraard levert LG een usb3.0-kabeltje mee om de schijf aan de pc (of nas, tv, console, et cetera) te koppelen. Wij testen de schijf op onze AMD FX-8150-testmachine die – mede dankzij het Asus Crosshair V Formula-moederbord – met usb3.0 is uitgerust.
We zien prima testresultaten in onze benchmarks voor mechanische schijven. Gemiddeld halen we ongeveer 83MB/s bij HD Tune. De toegangstijd ligt rond de 17 milliseconde, wat vrij gemiddeld is voor een 5400 tpm-schijf. De usb-interface voegt ook nog wat vertraging toe. Niemand zal echter een externe schijf als hoofdschijf inzetten.
Als we nog Atto, Aida en HDTach laten draaien, zien we vergelijkbare scores op het scherm. Het maximum ligt rond de 107 MB/s en het minimum rond de 70 MB/s. Bij Atto gaat het natuurlijk ook om blokgroottes. De piek is al bereikt bij 32 KB, wat altijd beter is dan bij een ssd, die meestal zijn maximum pas bij 64 KB of 128 KB bereikt.
LG HXD7 is een prima externe harde schijf. Voor € 90 euro heb je een vlotte, nette backupschijf die lekker vlot zijn werk doet. Dankzij het compacte formaat gaat hij ook gemakkelijk mee op pad.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Opslag

Tags: Externe Schijf, drive

Nieuws headlines

Laatste reactie