abonneren

LenovoEMC StorCenter px2-300d

Het zijn de keukenmachines van het thuisnetwerk: nas-systemen. Ze kunnen namelijk álles en vaak nog meer dan dat. Dat geldt zeker voor de topmodellen van rond de € 450, maar ook voor aanmerkelijk minder geld is er al een zeer veelzijdig netwerkmaatje te koop, waarmee je bestanden kunt bewaren, downloaden én kunt delen via je eigen netwerk en het internet.

Het oude Iomega – bekend van de Zip-drive – is niet meer, het bedrijf heet nu LenovoEMC. De Chinese computerfabrikant en het bedrijf dat zich voornamelijk op zeer zware zakelijke opslagtoepassingen richt, hebben de handen ineen geslagen. Voorlopig is het resultaat een naamsverandering van het bedrijf. De StorCenter PX2-300d is al langer op de markt, maar is nog steeds begerenswaardig. Mede vanwege de zeer aantrekkelijke, metalen behuizing: met als enige in deze test een handig schermpje waarop de status van het apparaat is af te lezen. De mogelijkheden zijn prima, maar de beschikbaarheid van apps valt erg tegen in vergelijking met andere topmerken. Een sterk punt is de Personal Cloud, waarmee je eenvoudig anderen tot deze en andere LenovoEMC (Iomega) nas-apparaten toegang kunt geven. Opvallend is dat het webmenu standaard niet is afgeschermd met een wachtwoord. Dat moet je dus niet vergeten in te stellen, anders is het apparaat – zeker in een zakelijke omgeving – erg kwetsbaar. De techniek is gebaseerd op de al wat oudere Intel Atom D525 – deze is iets minder snel dan de Intel Atom D2700 die we bij andere deelnemers tegenkomen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Lenovo, Iomega

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord