abonneren

LaCie 2big NAS

Het zijn de keukenmachines van het thuisnetwerk: nas-systemen. Ze kunnen namelijk álles en vaak nog meer dan dat. Dat geldt zeker voor de topmodellen van rond de € 450, maar ook voor aanmerkelijk minder geld is er al een zeer veelzijdig netwerkmaatje te koop, waarmee je bestanden kunt bewaren, downloaden én kunt delen via je eigen netwerk en het internet.

Een apparaat dat zo uit een sciencefictionfilm afkomstig zou kunnen zijn. De behuizing is gemaakt van dik aluminium en het apparaat heeft een zeer herkenbare grote, lichtgevende blauwe indicator aan de voorkant. De 2big NAS is al wat langer op de markt, maar heeft onlangs compleet nieuwe, zeer overzichtelijke firmware gekregen. Versie 3.0 van het LaCie NAS OS is heeft een zeer doordachte toegang via het internet. Na de installatie van de bijbehorende software kan je via de Finder van MacOS of de verkenner van Windows gewoon bij je bestanden alsof ze lokaal op de computer staan. Dat geldt niet alleen voor de bestanden op deze 2big, maar voor alle bestanden op LaCie nas-apparaten met deze versie van de firmware aan boord én bestanden op de webopslagplaats Wuala van LaCie. Voor dat laatste krijg je bij de nas een 100 GB proefabonnement voor drie maanden bij deze nas. De overige mogelijkheden zijn voldoende, maar niet uitgebreid. De stevige aluminiumbehuizing met koelribben lijkt gemaakt om passief warmte af te voeren, maar in de praktijk valt dat tegen, want de LaCie is zo nu en dan behoorlijk lawaaiig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Lacie

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord