}
abonneren

Kingston DataTraveler Workspace

Zeg niet zomaar usb-stick tegen de DataTraveler Workspace: het gaat hier om een externe ssd die is geoptimaliseerd voor Windows 8.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • zeer snelle stick
  • vrij compacte behuizing
  • duidelijk zichtbaar statuslampje
  • Minpunten
  • werkt niet op usb-hub

Met Windows To Go – dat enkel werkt met Windows 8 Enterprise – kan je een compleet werkende Windows 8-versie op een opstartbare usb-stick zetten. Je kunt dus je eigen pc starten met deze usb-stick, inloggen in de zakelijke omgeving, aanmelden binnen het domein en werken met de bedrijfsapplicaties. Als de computer na gebruik wordt afgesloten, blijven er geen gegevens achter op het gastsysteem.

Voor Windows To Go is een stick met een capaciteit van 32 GB het minimum. Daarnaast moet de stick compatibel zijn met uefi (de opvolger van het bios) en aan bepaalde snelheidseisen voldoen. Kingston is de eerste die ons een goedgekeurde stick kan bezorgen, de DataTraveler Workspace. Die ziet eruit als een normale usb-stick, maar aan de binnenkant prijkt een heuse ssd. Hij wordt door het besturingssysteem dan ook gezien als een volwaardige vaste schijf.

Met een eenvoudige wizard maak je de stick klaar voor gebruik – dat duurt ongeveer vijftien minuten. Vergeet ook niet de ingebouwde schijfencryptie in te schakelen. Vervolgens kan je de computer booten vanaf de DataTraveler om zo Windows 8 Enterprise te starten. Hoe snel dat gaat, hangt af van de gast-pc en of je de stick aansluit via usb 2.0 of 3.0. Eenmaal binnen in Windows merken we dat we alle componenten van de gast-pc kunnen aanspreken, behalve de harde schijf. De bestanden op de gast-pc zijn niet te benaderen, maar dat is natuurlijk precies wat je wilt vanuit veiligheidsoogpunt. Trek je de stick per ongeluk uit de poort, dan moet je hem binnen 30 seconden weer inpluggen. De werkomgeving afsluiten doe je door Windows op de klassieke manier uit te schakelen.

Geschreven door: Bart Stoffels op

Category: Review, Opslag

Tags: Kingston, Usb-sticks

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI