abonneren

Internet Space

LaCie's Internet Space is klein en vooral héél erg mooi. Het 'baksteen'-ontwerp spreekt ons aan, evenals het blauwe licht dat reflecteert op de ondergrond.

De Internet Space is een van de kleinste nas-schijven die we ooit gezien hebben, maar helaas ook meteen een van de minst complete. Zo is er geen torrentclient en mist stroombeheer. Wel krijgt u uitgebreide backup- en remote access-software meegeleverd.

De software van Hipserv installeert u op uw thuis-pc, waarna u toegang krijgt tot de configuratiepagina's. Net als bij de andere gangbare nas-schijven duikt de Internet Space in uw werkgroep op, maar de opgeslagen bestanden zijn ook middels een webinterface toegankelijk als u eenmaal in Hipserv bent ingelogd. Het voordeel hiervan is dat u uw bestanden kunt benaderen vanaf over elke internetverbinding, ongeacht uw locatie. Het nadeel is dat de interface traag aanvoelt en u het apparaat niet meer kunt instellen als uw internetverbinding dood is.

We irriteren ons aan de meegeleverde backupsoftware, omdat het consolevensters opent in Vista en deze vensters niet meer reageren wanneer de Internet Space uitgeschakeld wordt.

De lees- en schijfsnelheden zijn niet om over naar huis te schrijven en hoewel de Internet Space onder belasting relatief weinig energie verbruikt, is het verbruik in idle-stand wat aan de hoge kant. We vermoeden dat dit te maken heeft met de harde schijf, die niet uitgeschakeld wordt.

Het streamen van mediabestanden naar de PlayStation 3 lukt zonder problemen, maar vooruitspoelen in hd-bestanden valt niet aan te raden. Dit probleem zien we met meer dlna-servers terug. Onze Xbox 360 neemt rustig de tijd voor het herkennen van de Internet Space en het streamen van een videobestand vereist meerdere pogingen.

Er komt een wat apart, zeurderig geluid van harde schijf-klikjes uit de Internet Space wanneer er lees- of schrijfoperaties plaatsvinden, dus we raden het niet aan deze nas-schijf in dezelfde ruimte als uw computer te plaatsen. Tijdens het kijken van films ervaren we het geluid in ieder geval als storend.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • klein en aantrekkelijk vormgegeven
  • bestanden op afstand te benaderen
  • vervelend geluid van de harde schijf
  • irritante backupsoftware
  • langzaam
Er is een duidelijke keuze gemaakt bij de Internet Space: om de drive zo klein mogelijk te houden, zijn een aantal mogelijkheden geschrapt. Eigenlijk maakt alleen de remote access-functionaliteit deze drive de moeite waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie