abonneren

HD401LJ

Deze harde schijf van Samsung weet de beste eigenschappen in één behuizing te verenigen: hij is snel, stil en goedkoop en daarmee een absolute aanrader.

Samsung's gloednieuwe sata2-schijf HD401LJ blijkt op alle gebieden een koploper te zijn: de schijf heeft een rappe datadoorvoersnelheid, een laag geluidsniveau en de prijs is vriendelijk te noemen. In tegenstelling tot het kleine zusje HD400LJ met 8 MB cache, mag de HD401LJ zich met het dubbele hiervan presenteren. Dat zien we dus duidelijk terug in de prestaties. Met een gemiddelde transferrate van 58,7 MB/s neemt deze schijf de tweede plaats in de harde schijven-rangorde in. Alleen de dure Western Digital Raptor-schijf weet met 74,5 MB/s beter te presteren, maar draait dan ook op een duidelijk hoorbare 10.000 toeren per minuut. Hier komen we op een ander voordeel van de Samsung-schijf uit: de op 7200 rpm draaiende schijf is met een geluidsproductie van 28,1 dB(A) in een gesloten pc-kast zo goed als onhoorbaar. Wie een totaal stil systeem eist kan ook nog eens het acoustisch managent inschakelen, waardoor de schijf langzamer maar nog stiller wordt.

Bijzonder vrolijk worden we van de prijs van deze schijf: 120 euro voor 400 GB. Daarmee is de schijf viermaal zo goedkoop per megabyte als het branden van dvd's. De HD401LJ kan ingezet worden als verwisselbare harde schijf dankzij de hotplug-functionaliteit van sata2. Tijdens gebruik kan de schijf in- en uitgeschakeld worden, waarbij het loopwerk zich net als een usb-stick gedraagt.

Pluspunten Conclusie
  • Zeer snelle schijf
  • Stil
De Samsung HD401LJ biedt precies wat we van een harde schijf verwachten: de schijf is snel, werkt zeer stil en doet daarbij geen pijn in de portemonnee.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord