External 3.5 Storage Solution USB 2.0

Extra opslagruimte nodig? Een externe harde schijf doet wonderen. Meer dan de voeding en een usb-kabeltje aansluiten is niet nodig. Wilt u ook nog eens goedkoop uit zijn, dan is deze schijf van Sweex een goede keuze.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Externe harde schijven zijn niet echt spannend te noemen. De grootste verschillen zitten hem vaak in de gebruikte behuizingen, want er zijn maar weinig harde schijf-fabrikanten. De Sweex-behuizing ziet er degelijk uit: niet te goedkoop en vrij onopvallend. Een voetje wordt meegeleverd zodat u de schijf op zijn kant kunt zetten. Ook de benodigde stroomadapter en een usb-kabel zijn netjes in de doos te vinden.

Het aansluiten van de schijf levert zoals verwacht geen problemen op. Binnen een fractie van een seconde is de schijf op onze testcomputer up and running. We laten er dan ook een aantal benchmarks op los. HDtach geeft ons een access time van 12,7 ms, wat gewoon netjes is. Bij volledig gebruik zien we een cpu-belasting van slechts 3 procent. Dat is een flink verschil met 1,8" en 2,5"-schijven, die de cpu vaak vijfmaal zo zwaar belasten. De transferrate van 49,1 MB/s is niet opzienbarend maar zeker niet slecht. Er is dus weinig mis met de gebruikte componenten.

De adviesprijs van deze schijf ligt officieel op 159 euro, maar in de praktijk zien we dat deze schijf voor ongeveer 110 euro te koop is. Dat maakt deze schijf een aanrader voor wie niet teveel geld wil uitgeven.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gunstige prijs
  • geen topprestaties
De Sweex External 3,5" Storage Solution USB2.0 is een prijsgunstige oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan externe opslag. We hebben geen minpunten geconstateerd, al moet u geen razendsnelle topschijf verwachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: