Essential Travel Drive

Met deze compacte externe schijf heeft u veel opslagruimte voor het opslaan van belangrijke gegevens in een makkelijk mee te nemen doosje.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het handzaam vormgegeven doosje dat ook nog is in verschillend kleuren verkrijgbaar is nauwelijks groter dan de 2,5 inch schijf die er in zit. Alleen de meegeleverde usb-kabel met twee stekkers aan te sluiten op pc of notebook is alles wat u nodig hebt. De twee usb-stekkers zijn nodig voor de voeding en leveren samen voldoend stroom, zodat er geen aparte netvoeding meer nodig is.
Aangesloten aan de pc wordt de schijf in Windows automatisch herkend als externe schijf en is voor de verkenner direct te benaderen. Met een bijzonder stabiele gemiddelde gemeten snelheid van 22 MB /seconde levert de Traveldrive redelijk goede prestaties.

Backupsoftware

Memorex levert de Arcsoft Total Media Backup software mee. Dit programma moet wel op de pc geïnstalleerd worden, maar daarna is het heel eenvoudig om snel gecomprimeerde back-ups te maken van belangrijke bestanden.

Compact

Wij testen de 250 GB versie er is er ook een in 160 GB of 320 GB uitvoering.
Met een gemiddelde prijs van ca. 30 cent per GB hebt u heel redelijk geprijsde externe opslag. Een grote externe schijf is per GB goedkoper maar wel veel groter en zwaarder en met een externe voeding lastiger mee te nemen en te gebruiken. De Traveldrive is vooral een handig en mobiel opslag apparaat voor onderweb. De Traveldrive vindt gemakkelijk een plaats in binnenzak of notebooktas.

PluspuntenConclusie
  • Compact en licht
  • Stil
  • Geen voeding nodig
Een bijzonder compacte, stille en gemakkelijk te gebruiken schijf voor het veilig verplaatsen van flinke hoeveelheden gegevens tussen meerdere pc’s.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: