abonneren

D-Link ShareCenter Quattro DNS-345

Steeds vaker zetten we onze bestanden ‘ergens’ in de cloud. Toch blijft een lokaal opslagsysteem voor velen een must, zeker nu de meeste modellen je via het internet eenvoudig toegang geven tot je bestanden. Kortom, thuis is waar mijn server staat!

We zijn uitermate gecharmeerd door deze goedkope nas. Het systeem om schijven te plaatsen en te verwijderen werkt zonder schroevendraaier of caddy – daar kan de rest een voorbeeld aan nemen. Ook fijn is het oled-schermpje, dat naast ip-adres en firmwareversie ook de temperatuur van de schijven aangeeft. Statuslampjes voor individuele schijven ontbreken helaas. Je hoort deze nas ook nauwelijks: de twee kleine ventilatoren draaien zelden – enkel bij zware belasting springen ze aan, maar zelfs dan houden ze het nog stil. De lagere prijs komt natuurlijk wel ergens vandaan. Zo heeft de DNS-345 geen tweede ethernetaansluiting en moet je het stellen met één usb2.0-poort. Ook meer geavanceerde zaken als raid-6 en iscsi worden niet ondersteund. De overige basisfunctionaliteit is meer dan in orde en de (Engelstalige) webinterface heeft een goede hulpfunctie. Eén uitzondering: het aanmaken van gedeelde mappen verloopt op een vreemde, onlogische manier. Zoals verwacht kan de Marvell-processor in deze D-Link niet op tegen het Atom-processorgeweld van de concurrentie. Dit uit zich in een eenzame laatste plaats in de applicatietesten. Gelukkig maakt D-Link veel goed als het op energieverbruik aankomt. We vinden deze D-Link dan ook best een aantrekkelijke optie, met name voor thuisgebruik.

Geschreven door: Bart Stoffels op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord