abonneren

Buffalo TeraStation 5400 (4 TB)

Steeds vaker zetten we onze bestanden ‘ergens’ in de cloud. Toch blijft een lokaal opslagsysteem voor velen een must, zeker nu de meeste modellen je via het internet eenvoudig toegang geven tot je bestanden. Kortom, thuis is waar mijn server staat!

De behuizing van de TeraStation maakt indruk: oerdegelijk, en de schijven zitten veilig achter een afsluitbaar deurtje waarin zelfs een stoffilter verwerkt zit. Het statusschermpje van de TeraStation 5400 licht fel blauw op en kleurt rood bij een schijfstoring. De leesbaarheid kan echter beter, want tekst krijgt nu dezelfde kleur als de achtergrond. Achteraan zit een schakelaar om deze nas naar keuze te laten booten vanaf harde schijf of usb. Buffalo gaat prat op de vernieuwde webinterface, die een eenvoudige en een uitgebreide modus kent. Onder de indruk zijn we niet: je wordt iets te vaak geconfronteerd met een onduidelijk configuratiepaneel met te weinig opties. Wel handig is de aparte Windows-tool die helpt om een iscsi-verbinding op te zetten vanaf je pc, mocht je dat willen. De ingebakken functies van deze nas blijken behoorlijk compleet, met een veelvoud aan servers en diensten voor multimediastreaming, videobewaking, backup én de optie om de nas via de eigen BuffaloNAS.com dns-dienst toegankelijk te maken vanaf internet. Toch laat Buffalo enkele steekjes vallen. Zo kunnen we onze raid-5 array niet zonder herformatteren omvormen naar een andere raid-modus en zijn de logboeken veel te rudimentair. De TeraStation 5400 doet het erg goed in de snelheidstests. Deze nas is de duurste uit de test, maar dat komt omdat de schijven zijn inbegrepen in de prijs. De TeraStation is niet ‘leeg’ verkrijgbaar. Buffalo geeft overigens een 24 uur-service op de eigen schijven.

Geschreven door: Bart Stoffels op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord