abonneren

Buffalo MiniStation Air

Een externe harde schijf die ook als hotspot werkt, een batterij heeft en compatibel is met smartphones? Zoveel functies in zo’n klein doosje, dat klinkt interessant!

Een externe harde schijf koop je in de winkel zoals je een brood haalt bij de bakker. Even kijken naar de soort, kiezen welke capaciteit je wilt, en daarna mee naar huis. De gemiddelde schijf heeft dan ook weinig verkoopargumenten, behalve een mooi uiterlijk en zijn opslagcapaciteit. Tenzij je er een paar nieuwe functies in steekt …

Als klassieke externe harde schijf heeft de MiniStation Air een opslagcapaciteit van 500 GB. Dankzij de snelle usb3.0-verbinding worden je grote bestanden snel gekopieerd. Deze externe schijf is gelukkig ook gewoon usb2.0-compatibel.

Tot zover zijn functie als klassieke harde schijf. Maar waar de Buffalo MiniStation Air mee opvalt, is zijn draadloze verbinding met je smartphone. Dankzij een specifieke Android- of iOS-app kan je er draadloos via wifi verbinding mee maken. Om er overal mee te kunnen werken, heeft Buffalo een batterij voorzien die het een viertal uurtjes uitzingt. Ideaal voor onderweg of op vakantie, als de opslagcapaciteit van je smartphone niet groot genoeg is. De harde schijf heeft vier wifi-toegangspunten, zodat je vier toestellen tegelijk toegang kunt geven. Het wachtwoord staat genoteerd op de achterkant van het toestel. Let wel: bij het opstarten van de schijf kan het tot twee minuten duren voordat de wifi-connectie actief is. Tijdens onze tests valt de verbinding, vooral kort na het opstarten, regelmatig weg. Opnieuw verbinding maken lost het probleem op.

In de instellingen van de externe harde schijf kan je een wifi-toegangspunt kiezen en een wachtwoord ingeven, waarna het toestel fungeert als draagbare hotspot. Kan handig zijn op vakantie, wanneer in je hotel maar één gebruiker tegelijk van de wifi kan genieten. Een leuke extra functie die vreemd genoeg niet nadrukkelijk wordt uitgespeeld door Buffalo. De MiniStation Air onthoudt bovendien elk wifi-toegangspunt dat je ingeeft.

Is de batterij leeg? Dan kan je de harde schijf met de meegeleverde usb-kabel opladen. Om met één klik je telefoon te koppelen, zit er ook een wps-knop op de MiniStation Air. Kortom: een behoorlijk compleet toestelletje met verrassende mogelijkheden. Dat verklaart ook grotendeels zijn hogere prijs. Voor € 60 minder vind je al kleine externe harde schijven van 500 GB, maar die hebben niet de functionaliteit van de MiniStation Air. Heb je die er graag bij, dan is dit een prima keuze.

Geschreven door: Cédric Van op

Category: Review, Opslag

Tags: Opslag, Buffalo

Laatste reactie