abonneren

Asustor AS-604T-E022

Steeds vaker zetten we onze bestanden ‘ergens’ in de cloud. Toch blijft een lokaal opslagsysteem voor velen een must, zeker nu de meeste modellen je via het internet eenvoudig toegang geven tot je bestanden. Kortom, thuis is waar mijn server staat!

Asustor is een nieuwe speler op de nas-markt en weet met de AS-604T meteen veel indruk te maken. Het mooi afgewerkte bakje komt met een leesbaar en personaliseerbaar lcd-schermpje. Eveneens slim bekeken is de keuze voor één grote, fluisterstille ventilator van 12 cm diameter. De voeding is – heel handig! – ingebouwd in het chassis, zodat je geen extern adapterblok moet wegmoffelen. Net zoals de Thecus en QNAP heeft deze Asustor ambities als mediaspeler, dankzij de aanwezigheid van een hdmi-uitgang. Maar ook de andere aansluitingen zijn in veelvoud aanwezig, met onder andere een usb3.0-poort zowel voor- als achteraan. Na de eerste aanmelding bij de webinterface wil de nas zichzelf meteen updaten met de nieuwste software. Zo zien we het graag. De Nederlandstalige webinterface is grafisch erg aantrekkelijk en de configuratieschermen hebben wel wat weg van die van Synology. Vreemd: de beloofde videoserver is nergens te bespeuren. De functionaliteit is zoals je dat mag verwachten van een nas uit deze prijsklasse: zeer rijk. Maar waar de AS-604T echt in uitblinkt, is zijn applicatiewinkel. Er zijn vele tientallen apps beschikbaar, waaronder Dropbox, Plex, WordPress en zelfs Boxee. Knap! Minpuntje is wel dat je dit alles pas kunt benaderen na een (gratis) registratie bij Asustor. Deze Asustor vinden we op alle vlakken een aangename verrassing. De AS-604T is compleet, stil, zuinig, gebruiksvriendelijk en kan qua prestaties meer dan wedijveren met de andere toppers, en ze hier en daar zelfs overtreffen. Alleen de prijs is even slikken.

Geschreven door: Bart Stoffels op

Category: Review, Opslag

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord