abonneren

Ammo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Normaal gesproken zijn behuizingen voor externe drives niet heel spannend. In veel gevallen is het namelijk niet meer dan een stuk plastic of aluminium waarin u de 2,5-inch of 3,5-inch schrijf schuift, waardoor er verbinding met de pc gemaakt kan worden. In Win biedt echter iets meer: een valbestendige, rfid-beveiligde casing in de vorm van een magazijn.

In Win meldt dat de casing valbestendig is tot twee meter. Uiteraard zijn wij benieuwd of dat waar is. We bouwen een 2,5-inch Toshiba-schijfje van 80GB in. Dat gaat uiterst gemakkelijk. Met de meegeleverde schroevendraaier draaien we de behuizing open en halen de rubberen demping eruit. Deze moet om de hardeschijf om de schokken te absorberen. Het geheel schuiven we terug in het magazijn. Uiteraard moeten we de schijf intern koppelen aan de usb-interface. Als alles op zijn plek zit, schroeven we het kopse plaatje weer terug en kunnen we data overzetten.

Droppen maar!


Als we wat data op de schijf hebben gezet, pakken we een ladder en een meetlat. Eerst laten we de schijf vallen van één meter. Dat blijkt geen enkel probleem. De metalen behuizing maakt een aardige klap, maar de schijf doet het nog prima en de behuizing is onbeschadigd. Tijd voor een meter hoger! De Ammo maakt een forse klap, maar alles functioneert nog normaal. HD Tune laat geen beschadigde sectoren zien en we hebben gewoon toegang tot de data. We gaan extreem. Drie meter: geen probleem. Vier meter: een hele harde klap en een beschadigde behuizing, maar... geen dataverlies of beschadigde sectoren!

Rfid


Behalve schokbeveiliging, biedt de schijf nog rfid-toegang. In de Ammo-casing zit een rfid-ontvanger. Met de meegeleverde Doggy Tag, een kettinkje met rfid-chip, is dit een waterdichte beveiliging. De data is met software te versleutelen, waarna het alleen nog toegankelijk is met de Doggy Tag. Een waterdicht systeem, maar u moet niet de Doggy Tag kwijtraken!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Erg stevig
  • Rfid-beveiliging
  • Goedkoop
  • Leuk design
  • Geen
In Win zet een prima 2,5" behuizing neer met de Ammo. Het design is leuk en de kwaliteit is bijzonder goed: een val van 4 meter overleven is respectswaardig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: