abonneren

30GB V-series

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Deze 30GB-ssd van Kingston kan gezien worden als de opvolger van de licht geflopte 40GB-drive (vanwege het niet ondersteunen van TRIM). De 30GB heeft dezelfde controller aan boort als de 2e generatie V+: de nieuwe Toshiba Daikoku2. Dat betekent dat ook deze ssd TRIM ondersteunt.

Niet geheel verwonderlijk zijn de leessnelheid in HDTune redelijk vergelijkbaar met zijn ‘grotere’ broer: 212MB/s. In ATTO scoort de V+ beter; de 30GB V-serie komt niet verder dan 192MB/s. Waarschijnlijk is dat te danken aan de grotere cache: de V+ heeft ten opzichte van de 30GB V-series: die heeft de helft. De schrijfsnelheden heeft Kingston bij deze 30GB gelimiteerd: we komen niet verder dan 55MB/s. De PCMark-score is daarom ook behoorlijk laag: 13609.

RAID


Het leuke aan deze drive is dat hij slechts 80 euro kost. Het is daarom een uitstekende kandidaat voor een raid-0 opstelling. We hebben er daarom ook twee aan elkaar gekoppeld om te kijken wat het effect is. Het is in één woord fantastisch! Een gemiddelde leesscore van 370MB/s in ATTO en zelfs 441MB/s in HDTune. De schrijfsnelheid verdubbelt ongeveer: 100MB/s in ATTO. Wat echter nog prettiger is: de leessnelheid is bij een blokgrootte van 4KB al 346MB/s. De voordelen van raid-0 zijn bij ssd dus nog veel groter dan bij gewone schijven. De PCMark Vantage-score is nu maar liefst 41593. Wilt u dus een ‘goedkope’ en bloedsnelle raid opstellen, dan zijn deze ssd’s zeker aan te raden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Goedkoop
  • Vrij vlot
  • Uitstekend geschikt voor raid
  • TRIM-ondersteuning
  • Gelimiteerde schrijfsnelheid
De 30GB V-series van Kingston is een interessant product. Met name voor gebruikers die twee of meer van deze ssd's in raid-0 of raid-5 gaan zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Kingston

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord