}
abonneren

128GB V+-series

Kingston heeft inmiddels een aardig gamma met ssd’s. Er zijn de Intel-gabaseerde ssd’s en de V- en V+-modellen die gebruik maken van Samsung en Toshiba-controllers. Wij testen de V+ met de nieuwe Toshiba Daikoku2-controller die, in tegenstelling tot zijn voorganger, wél TRIM ondersteunt en maar liefst 128MB cache tot zijn beschikking heeft.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

We vallen maar meteen met de deur in huis: de Kingston overtuigt niet echt. De ssd is zeker niet traag en stottert absoluut niet, maar echt vlot? Nee, dat is hij niet in vergelijking met de Corsair en Adata. Bij PCMark laat de V+ een wisselend patroon zien. Zo lijkt de Kingston bij de Video Edit-proef niet vooruit te branden, maar scoort hij bij application loading erg hoog. Al met al komt de score op 20693, wat erg laag is in vergelijking met de concurrenten.
De gemiddelde leessnelheid is absoluut acceptabel met 222MB/s. De schrijfsnelheid is ook niet beroerd met 175MB/s. Wie deze scores ziet, denk wellicht: hoe kan het dan dat de schijf zoveel lager scoort in PCMark? We kunnen maar één ding bedenken: firmware. Die is allesbepalend bij ssd’s. De controller is nog vrij nieuw en we kunnen ons voorstellen dat Kingston nog bezig is met het fijnstellen ervan.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Goede sequentiële lees- en schrijfprestaties
  • Zeer scherp geprijsd
  • TRIM
  • Matige random lees- en schrijfprestaties
De Kingston weet niet te overtuigen. De prijs per GB is goed, maar de prestaties zijn niet goed genoeg voor een stevige positie binnen het concurrentieveld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Kingston

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI