abonneren

128GB V+-series

Kingston heeft inmiddels een aardig gamma met ssd’s. Er zijn de Intel-gabaseerde ssd’s en de V- en V+-modellen die gebruik maken van Samsung en Toshiba-controllers. Wij testen de V+ met de nieuwe Toshiba Daikoku2-controller die, in tegenstelling tot zijn voorganger, wél TRIM ondersteunt en maar liefst 128MB cache tot zijn beschikking heeft.

We vallen maar meteen met de deur in huis: de Kingston overtuigt niet echt. De ssd is zeker niet traag en stottert absoluut niet, maar echt vlot? Nee, dat is hij niet in vergelijking met de Corsair en Adata. Bij PCMark laat de V+ een wisselend patroon zien. Zo lijkt de Kingston bij de Video Edit-proef niet vooruit te branden, maar scoort hij bij application loading erg hoog. Al met al komt de score op 20693, wat erg laag is in vergelijking met de concurrenten.
De gemiddelde leessnelheid is absoluut acceptabel met 222MB/s. De schrijfsnelheid is ook niet beroerd met 175MB/s. Wie deze scores ziet, denk wellicht: hoe kan het dan dat de schijf zoveel lager scoort in PCMark? We kunnen maar één ding bedenken: firmware. Die is allesbepalend bij ssd’s. De controller is nog vrij nieuw en we kunnen ons voorstellen dat Kingston nog bezig is met het fijnstellen ervan.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Goede sequentiële lees- en schrijfprestaties
  • Zeer scherp geprijsd
  • TRIM
  • Matige random lees- en schrijfprestaties
De Kingston weet niet te overtuigen. De prijs per GB is goed, maar de prestaties zijn niet goed genoeg voor een stevige positie binnen het concurrentieveld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: Kingston

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord