SugarSync 2.0

De clouddienst SugarSync heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Versie 2.0 is een complete make-over van de Dropbox-concurrent. De nieuwe apps zijn sterk vereenvoudigd en functioneren ongeveer gelijk op bijna elk platform.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • erg simpel
  • werkt op elk bekend (mobile) OS
  • drag en drop
  • Minpunten
  • qua opslag iets duurder dan Dropbox

De werking van de app is simpel: met drag en drop kun je bestanden naar de applicatie slepen om ze de cloud in te sturen.
Een bestand delen is ook erg eenvoudig: klik simpelweg op het tabblad Contacts (je zult er wel eerst een aantal moeten toevoegen) en sleep je bestanden naar een contact om te delen. Dit bestand moet wel al in de cloud van SugarSync staan, anders werkt het niet. Er zijn uitgebreide opties voor delen. Jij kent rechten toe aan anderen voor inzien en bewerken. Verder kun je openbare links maken.

Op het tabblad Activity kun je zien welke bestanden recentelijk aangepast en gedeeld zijn. Dat is nieuw in deze versie. Ook brengt versie 2.0 een snellere zoekfunctie. Je kunt je bestanden inzien via de app, maar ook via Windows Verkenner of OS X Finder. Zo hoef je niet alles in één keer te synchroniseren, maar kun je individuele bestanden naar je schijf slepen om te bewerken. In de cloud van SugarSync worden je bestanden overigens versleuteld met 128-bit aes-encryptie.

De remake van SugarSync is zeer goed uitgepakt. De app is sterk vereenvoudigd en heeft veel handige nieuwe functies gekregen: bladeren door bestanden via Windows Verkenner, eenvoudig delen en recente veranderingen inzien. SugarSync biedt uitgebreidere functies dan Dropbox.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags: