abonneren

Mozy

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Steeds meer computergebruikers ontdekken de voordelen van het maken van een online backup. De afgelopen tijd is het aantal aanbieders gegroeid en de prijzen voor deze diensten gedaald. We kijken naar online opslag aanbieder Mozy.

Mozy biedt onbeperkte opslag voor $ 4,95 per maand. Nadeel is wel dat u alleen met creditcard kunt betalen. Bij vragen kunt u een beroep doen op de Engelstalige helpdesk. Tijdens onze test werden onze vragen snel en accuraat beantwoord. Na het installeren van de client kunt u de mappen en bestanden selecteren die u wilt laten backuppen. De software heeft uitgebreide instellingen en draait stabiel. Als u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inlogt op de website van Mozy, hebt u ook toegang tot al uw bestanden. Het downloaden gaat heel simpel: u selecteert de bestanden en even later krijgt u een e-mail met de downloadlocatie. Overzetten op nieuwe pc is ook geen probleem. Bij de herinstallatie van de Mozy-client geeft u aan dat het een nieuwe pc betreft. U kunt deze bestanden via Mozy terugzetten op uw nieuwe pc. U kunt natuurlijk ook uw bestanden van uw vorige pc op een externe harde schijf zetten en deze later op de nieuwe pc kopiëren. Mozy maakt dan een vergelijking met uw lokale bestanden en die op de server en u zult dan niets opnieuw hoeven uploaden. Ze hebben ook Mozy Free. Deze dienst is gratis en volledig functioneel. De enige beperking zit in de hoeveelheid schijfruimte, deze bedraagt 2 GB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snelle en accurate helpdesk
  • stabiele uitgebreide clientsoftware
  • data gemakkelijk over te zetten op een andere pc
  • alleen met creditcard betalen mogelijk
  • helpdesk Engelstalig
Mozy biedt voor een betaalbaar bedrag per maand onbeperkte opslagruimte en heeft uitgebreide gebruiksvriendelijke instellingen. Aanrader!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Online opslag

Tags: