abonneren

Google Drive: Webpagina opslaan

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Je bent onderzoek aan het verrichten en wilt geregeld een interessante webpagina opslaan. Het is wel zo handig als je dat zonder veel omwegen naar je Google Drive doet, en dat gaat het makkelijkst en het snelst vanuit Google Chrome. Zorg dat je bij Google bent aangemeld, surf naar de beoogde webpagina en roep het afdrukvenster op via Ctrl+P. Bij Bestemming klik je op Wijzigen. In de rubriek Google Cloudprinter kies je Opslaan in Google Drive. Duid vervolgens aan wat je hoe “afgedrukt”wilt zien. Zodra je met Opslaan bevestigt, converteert Chrome de inhoud van de webpagina naar een pdf, die vervolgens in (de root van) je Google Drive terechtkomt.
Het kan nog iets verfijnder, hoewel deze methode niet met alle webpagina’s even goed overweg kan. Surf naar www.formatdynamics.com/browser-tool-box en installeer de plugin voor je browser: Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari of iPad. In Internet Explorer bijvoorbeeld kun je de tool gewoon aan je werkbalk met favorieten toevoegen. Wanneer je nu de CleanSave-knop aanklikt, krijg je eerst de gelegenheid alle overtolligheden uit de webpagina uit de weg te ruimen of zwarttinten grijzer te maken voor minder inktverbruik. Met één klik stuur je het resultaat (ook) naar Google Drive als pdf, doc of rtf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord