abonneren

Google Drive: Vorige versies terughalen

Opslag in de cloud is populair, zeker als dat zonder veel omhaal en kosten kan. Er bestaan dan ook verschillende diensten voor. Bijvoorbeeld Google Drive, de “opvolger” van Google Documenten. Met onze tips maak je Google Drive nog prettiger en efficiënter.

Als je in de Google Drive-map op je computer per abuis een bestand overschrijft, dan hoef je nog niet in paniek te raken. Google Drive houdt online namelijk standaard verschillende versies van eenzelfde bestand bij: tot 30 dagen of tot 100 versies (naargelang wat het eerst wordt bereikt). Open de webinterface van Google Drive en selecteer het gewenste bestand. Klik op Meer, Revisies beheren. Om een bepaalde versie terug te halen, volstaat het hem aan te klikken en vervolgens op de gewenste locatie op te slaan. In het revisieoverzicht zul je bij deze oudere versies normaliter Geen kosten zien staan. Dat betekent dat ze geen extra opslagruimte in beslag nemen. Anders wordt het als je bepaalde versies niet automatisch wilt laten verwijderen. Dat kan door in dit overzicht een vinkje te plaatsen in de kolom Niet automatisch verwijderen: je ziet dan meteen hoeveel opslagruimte je dat kost.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Online opslag

Tags: Google Drive

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord